03.11.2019
Cine este sora fostului principe Nicolae si de ce aceasta nu are oficial titlul de principesa
Dupa excluderea fostului principe Nicolae din linia de succesiune la tronul Romaniei si la sefia Casei Regale, locul lui a fost luat de sora sa, Elisabeta-Karina de Roumanie.

Sora fostului principe Nicolae, a treia in linia de succesiune la tronul Romaniei

In prezent, ordinea de succesiune la tron si la sefia Casei Regale a Romaniei sunt reglementate de Normele Organice ale Casei Regale a Romaniei. Astfel, ASR Principesa Margareta a Romaniei este seful Casei Regale si Custode al Coroanei Romaniei, iar primul succesor este ASR Principesa Elena, cea de-a doua fiica a Regelui Mihai, urmata de fiica ei, Elisabeta Karina. Ea este sora mai mica a lui Nicolae Medforth-Mills (nascut in 1985), cel care a purtat pana la inceputul lunii august 2015 titlul de Principe al Romaniei.

Potrivit historia.ro, Elisabeta-Karina de Roumanie Medforth-Mills s-a nascut pe 4 ianuarie 1989. Ea este fiica Principesei Elena a Romaniei si a lui Robin Medforth-Mills, profesor de geografie la Universitatea Durham si fost oficial la ONU. Acesta a murit in 2002. Principesa Elena s-a recasatorit in 1998 cu Alexander Phillips Nixon, iar cei trei locuiesc, in prezent, la Londra.

De ce Elisabeta-Karina de Roumanie nu are titlul de Principesa

Desi este a doua in ordinea de succesiune la Coroana Romaniei, Elisabeta-Karina nu are oficial titlul de Principesa. Potrivit Normelor Organice ale Casei Regale a Romaniei, titlurile princiare nu au fost primite automat, ci acordate prin vointa Regelui, cum a fost cazul Principelui Radu al Romaniei.

Nicolae a primit titlul Principe al Romaniei si apelativul de Alteta Regala la 1 aprilie 2010, insa a pierdut acest titlu pe 10 august 2015, atunci cand a fost exclus din linia de succesiune a Coroanei, pe 10 august 2015.

Elisabeta-Karina de Roumanie Medforth-Mills locuieste in prezent in Marea Britanie si nu vorbeste limba romana. Ea a vizitat de cateva ori Romania, in 2012, cand a petrecut Craciunul la Castelul Regal de la Savarsin, la inmormantarea Regelui Mihai (decembrie 2017) si la nunta fratelui sau cu Alina Binder, in septembrie 2018, fiind, de altfel, si singura ruda din Familia Regala care a participat la nunta acestuia.

Sursa foto: Facebook Principele Nicolae

Articole din aceeasi categorie