24.03.2020
Un preot din Italia a pierdut lupta cu COVID-19, dupa ce a cedat aparatul de respirat unui pacient mai tanar

Un preot catolic in varsta de 72 de ani a murit in Italia din cauza coronavirusului de tip nou, dupa ce a refuzat un ventilator, pentru ca acesta sa fie oferit unui pacient mai tanar.

Don Giuseppe Berardelli, in varsta de 72 de ani, a murit pe 15 martie la un spital din Lovere, Italia, dupa ce a refuzat sa foloseasca echipamentul medical, pe care enoriasii sai l-au cumparat pentru el, anunta Newsweek.com.

Preotul Berardelli a fost apreciat pentru bunatatea si marinimia sa. In timpul vietii, acesta oferea ajutor financiar celor nevoiasi. Preotul era cunoscut si pentru pasiunea de a conduce motociclete, potrivit publicatiei italiene Araberara.

Vestea sacrificiul sau a venit luni, dupa ce presa engleza a povestit despre refuzul sau de a utiliza un respirator, oferindu-l altui pacient mai tanar, pe care nici macar nu-l cunostea, relateaza BBC.COM. „Don Giuseppe Berardelli, patronul celor care sufera de coronavirus si al tuturor celor care le ingrijesc, roaga-te pentru noi!”, a scris preotul James Martin, care i-a dedicat o postare pe Twitter preotului Berardelli.

Berardelli a devenit astfel unul dintre cei peste 6.000 de italieni care au murit in urma virusului COVID-19. Italia are rata cea mai inalta de mortalitate in urma infectarii cu noul coronavirus. Berardelli este al saselea preot italian care pierde lupta cu pandemia in ultima saptamana in Bergamo.

Sursa foto: Google.com, Twitter

Articole din aceeasi categorie