21.05.2020
Un cuplu si-a regasit fiul rapit acum 32 de ani! Povestea e una de film

Mao Yin avea doi ani in 1988, cand a fost luat de langa tatal sau, din fata unui hotel din orasul Xi'an, din provincia Shaanxi, China. Parintele sau se oprise sa ii cumpere copilului apa si l-a pierdut pentru cateva secunde din vedere. 

Ulterior, a fost adoptat de un cuplu fara copii din provincia Sichuan, care se pare ca l-ar fi cumparat. Autoritatile insa investigheaza rapirea si nu pot da informatii despre parintii adoptivi si cum a ajuns copilul la ei.  

Mai Yin a fost cautat vreme de 30 de ani de parintii biologici, dar nu a avut nici cea mai vaga idee despre eforturile acestora, pentru ca a fost crescut de parintii adoptivi sub numele Gu Ningning. In aprilie 2020, politia din Xian a primit o informatie legata de un barbat din provincia Sichuan, care ar fi cumparat un copil provenit din Sahhnxi la finalul anilor '80. 

Politistii au folosit tehnologia de recunoastere faciala pentru a analiza o fotografie veche a lui Mao si au obtinut o imagine simulata cu acesta la maturitate. Dupa aceasta comparatie, politia a depistat un barbat in orasul Mianyang care semana cu Mao. Ulterior, printr-un test de ADN, s-a confirmat ca acesta era copilul disparut. 

Potrivit BBC, care a prezentat povestea, situatia, din pacate, nu e una singulara in China. In 2015, s-a estimat ca 20.000 de copii au fost rapiti in fiecare an in aceasta tara. In 2009, Ministerul Securitatii Publice din China a infiintat o baza de date ADN care a ajutat de atunci la gasirea a peste 6.000 de copii disparuti. In plus, in mai 2016, ministerul a lansat un sistem numit „Reuniunea”, care pana in iunie 2019 a ajutat peste 4.000 de copii sa-si regaseasca familiile.

Articole din aceeasi categorie