28.07.2020
Tom Hanks si sotia lui, Rita Wilson, au devenit cetateni eleni

Actorul american, Tom Hanks, si sotia sa, Rita Wilson, au devenit oficial cetateni greci.

Citeste si :   Tom Hanks - diagnosticat cu COVID-19, a povestit cum se simte: „Nu este totul atat de minunat.” 

Anul trecut, Tom Hanks, Rita Wilson si copiii lor au fost numiti cetateni de onoare ai Greciei, dupa ce actorul s-a implicat activ intr-o campanie de constientizare in legatura cu incendiile de vegetatie care au distrus zone uriase din apropierea Atenei in 2018 si in care au murit peste o suta de oameni.

Intr-un interviu oferit pentru CNN in decembrie, ministrul de Interne al Greciei, Takis Theodorikakos, a declarat ca Hanks „a aratat un interes real pentru oamenii care au suferit in incendiul din Mati si a promovat aceasta problema in mass-media globala". Fostul presedinte grec, Prokopis Pavlopoulos, a semnat apoi un ordin onorific pentru Hanks si familia sa, citand „serviciile lor exceptionale pentru Grecia”.

Pasapoartele si alte documente care confera toate drepturile cetatenilor tarii, actorului si sotiei sale, au fost prezentate de premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis si de sotia sa, Mareva Grabowski. Prim-ministrul elen a postat o poza pe retelele sociale in care apare alaturi de cei doi si de noile lor pasapoarte.

„Rita Wilson si Tom Hanks sunt acum mandri cetateni greci”, a scris Kyriakos.

Rita Wilson are origini grecesti, iar Tom Hanks s-a convertit la ortodoxism. Cuplul detine proprietati in Grecia, pe insula Antiparos si isi petrece deseori vacantele acolo. 

Cert este faptul ca Tom Hanks este indragostit de tara natala a sotiei sale. „Grecia este un refugiu ... Am fost in toata lumea, am fost in cele mai frumoase locuri din lume. Niciunul nu se afla mai presus de Grecia. Tara, cerul, apa, este bine pentru suflet, este un loc de vindecare ",a declarat Hanks reporterilor la premiile Globul de Aur 2020 la inceputul acestui an.

Surse foto: Instagram, Getty

Articole din aceeasi categorie