14.09.2020
Solistul trupei „Zdob si Zdub”, Roman Iagupov - indignat dupa ce a primit titlul de „Artist al Poporului”! „Sfera artei a ramas ultima in lista prioritatilor statului.”

Roman Iagupov face parte din artistii care au primit titlul de „Artist al Poporului”. Dupa ce Dodon i-a acordat distinctia, interpretul a venit cu un mesaj publicat pe pagina de Facebook a formatiei Zdob si Zdub.

Solistul trupei Zdob si Zdub a publicat pe pagina de Facebook un filmulet, in care vorbeste despre persoanele ale caror merite au fost apreciate prin aceasta distinctie, dar si despre impedimentele aparute pentru artisti in pandemie.

Citeste si :  Artistii au facut coada la Presedintie dupa distinctiile oferite de Igor Dodon! „Sunt adevarati promotori ai culturii moldovenesti...”

Se pare ca Roman a fost indignat de faptul ca numai el a primit acest titlu, cand, de fapt, trupa Zdob si Zdub este rezultatul muncii mai multor oameni care depun dragoste si suflet pentru a crea si a-si bucura admiratorii cu melodii originale si spectacole de exceptie.

„Iata asa o situatie. Statul Republica Moldova mi-a oferit titlul de „Artist al Poporului”. Cu aceasta ocazie, vreau sa zic ceva. Nu doar eu sunt trupa Zdob si Zdub. Suntem 6 pe scena si o echipa in spate: Mihai Gincu, Valeriu Mazilu, Sveatoslav Starus, Andrei Cebotari, Victor Dandes si Igor Dinga, producatorul trupei. Multumim publicului pentru apreciere. Stiti ca trupa Zdob si Zdub activeaza nu pentru titluri. De aproximativ 25 de ani, suntem in turnee pentru a aduce emotii pozitive. Artistii slujesc oamenilor prin arta...”, asa si-a inceput discursul Iagupov.

 Interpretul sustine ca: „Sfera artei a ramas ultima in lista prioritatilor statului. De 6 luni, profesionistii independenti din industria culturii nu pot activa si nu au sustinerea Guvernului.”, a continuat el.

„Noi toti, oamenii, inclusiv politicienii, venim si plecam, doar cultura si faptele noastre vor ramane pe pamant. Sper ca prin eforturi comune cu Ministerul Culturii sau alte organizatii de stat sa putem schimba situatia spre bine. Noi avem idei concrete pentru aceasta...”, a mai spus Roman, in videoul postat.

Pe langa Roman Iagupov, titlul de „Artist al Poporului” le-a fost acordat si urmatoarelor personalitati: Nicolae Gribincea, Silvia Grigorieva, Margareta Pantea si lui Igor Rusu.

Citeste si :  Olia Tira - impecabila la intalnirea cu Igor Dodon. Ce tinuta a ales interpreta

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie