14.01.2020
Regretatul artist, Stefan Petrache - intr-un documentar despre muzica de odinioara
In seara de 13 ianuarie, s-a stins din viata solistul formatiei „Noroc”, Stefan Petrache.

Artistul a fost solist al Orchestrei de estrada si simfonica a TeleRadio Moldova, solist al formatiilor vocal-instrumentale „Orizont” si „Contemporanul”, dupa care a condus formatia „Plai” .

Intre anii 1988-1990, Stefan Petrache a activat ca solist in formatia de propagare a muzicii a Filarmonicii de Stat din Chisinau.

Interpretul a inregistrat mai multe piese muzicale populare in Republica Moldova, cum ar fi: Eu vin, Adevaruri, Si daca ramuri bat in geam, In august, Chemarea casei parintesti etc. A petrecut pe scena si in turnee 32 de ani din viata sa.

In 2015, apare intr-un documentar despre muzica de odinioara. Filmul intitulat „Bucurie de Noroc la Orizont de Plai” a fost creat in baza povestirilor lui Stefan Petrache, Nicolae Caragia, Ion Suruceanu, Liviu Stirbu, Eugen Doga, Anatol Chiriac, Constantin Rusnac, Lidia Botezatu, Anastasia Lazariuc, Radu Dolgan, Marian Starcea, Mihai Poiata si Silvia Caraus.

Productia a fost regizata de Victoria Cusnir, care a realizat pelicula dupa ideea producatorului Alex Calancea. Documentarul a fost creat cu sustinerea Directiei Cultura a Primariei Chisinau, a studioului Moldova-Film si a postului public de televiziune Moldova.

Documentarul a fost lansat pe 15 noiembrie 2015 la Cinematograful Odeon din Chisinau.

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie