15.09.2020
Reactia lui Valeriu Jereghi la scandalul cu Dodon: „Chiar sa arunci tu cu pietre in asa limbaj...”

Regizorul a fost decorat cu titlul „Ordinul Republicii”, insa multi au criticat acest eveniment, pentru ca ar face parte din campania electorala a Presedintelui.

Scenaristul Valeriu Jereghi a participat, alaturi de alti artisti, la intalnirea de la Butuceni, unde a fost prezent si seful statului. Scandalul starnit de organizarea acelui eveniment continua acum, dupa ce mai multi artisti au fost decorati cu ordine si medalii din partea lui Igor Dodon. 

Regizorul sustine despre intalnirea de la Orhei ca s-au respectat normele de siguranta si ca pentru el a fost o ocazie de a discuta cu artistii despre posibila participare a lor intr-un nou film: „Pentru mine era o seara fericita acest contact.”

„Un nou val de hai sa ne unim, sa facem scandal. Chiar sa arunci tu cu pietre in asa limbaj... Mie imi pare foarte rau ca noi, neavand cultura relatiilor omenesti, ne permitem sa atacam niste oameni foarte sensibili, oameni care ne-au adus fericire in viata prin cantec, prin pictura, prin film, prin muzica...”, a spus Valeriu Jereghi, despre cei care au acuzat artistii prezenti la eveniment.

Maestrul a mai spus, in cadrul emisiunii O Seara Perfecta, ca nu conteaza cine ii acorda distinctia, iar primirea ei este o onoare pentru omul de cultura: „Eu cum trebuie sa ma simt atunci cand sunt invitat din partea tarii mele, pentru care mi-am oferit o viata intreaga in domeniul cinematografiei, sa mi se ofere un respect fata de munca mea? Absolut pe drept mi-a fost oferit acest ordin.”

Mai multe detalii despre evenimentele din ultima perioada, cariera si planurile de viitor ale lui Valeriu Jereghi, afla din interviul de mai jos!

Citeste si :  Solistul trupei „Zdob si Zdub”, Roman Iagupov - indignat dupa ce a primit titlul de „Artist al Poporului”! „Sfera artei a ramas ultima in lista prioritatilor statului.”

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie