06.04.2021
„Prietena Mea” a devenit Asociatie Obsteasca! Mesajul emotionant transmis de Ludmila Adamciuc, mama unei fetite cu Sindromul Down: „Dragi parinti, prindeti curaj! Abordati o atitudine corecta! Daca noi nu vom fi vocea lor, nimeni nu o va face" - VIDEO

„Prietena mea” a devenit Asociatie Obsteasca, iar Ludmila Adamciuc, mama unei fetite cu Sindromul Down, a organizat o campanie de informare, in care vorbeste despre experienta sa si a Beatriciei, in varsta de 3 ani, sustinuta impreuna cu UNICEF si ONU.

„Dragi parinti, prindeti curaj! Abordati o atitudine corecta! Daca noi nu ne vom accepta copiii asa cum sunt, daca noi nu vom fi vocea lor, nimeni nu o va face. Stiu ca va este complicat, si nu va indemn sa faceti imposibilul, sa fiti mereu pozitivi si sa inchideti ochii la aspectele mai putin placute ale acestei conditii, dar sa le vedeti pe toate in ansamblu, bune si rele. Priviti ambele parti ale monedei si militati pentru o societate mai toleranta, in care acesti copii si viitori adulti se vor simti vazuti, acceptati si apreciati”, este mesajul cu care vine Ludmila Adamciuc in cadrul campaniei #totisuntemdiferiti.

Tanara mamica vorbeste despre experienta sa si a fiicei ei Beatrice, in varsta de 3 ani, pe care o mai numeste si „Prietena mea”. De cand a nascut-o, Ludmila s-a documentat despre Sindromul Down intr-atat, incat deja de 3 ani vorbeste in mediul online despre acest subiect, informeaza si sensibilizeaza oamenii care nu sunt la curent cu specificul acestei afectiuni.

„Imi amintesc ziua in care am nascut ca o zi luminoasa. Dar lumina a inceput treptat sa scada, din momentul in care femeia de serviciu mi-a zis ca auzise medicii vorbind despre fetita mea, cum ca ar avea Sindromul Down. Click, am ramas eu si intunericul”,  asa incepe primul mesaj transmis de Ludmila prin intermediul noii campaniei, care contine o serie de videouri si articole despre importanta educatiei, ingrijirii corespunzatoare, necesitatea sprijinului din partea comunitatii ce vor contribui la cresterea tolerantei si acceptarii persoanelor diagnosticate cu Sindromul Down.

Materialele din cadrul campaniei #totisuntemdiferiti sunt dezvoltate de catre Asociatia Obsteasca @ao_prietenamea cu suportul financiar al Fondului Natiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) si Oficiul ONU pentru Drepturile Omului in Moldova (OHCHR).

Sursa foto, video: Instagram, YouTube

Articole din aceeasi categorie