08.04.2020
Muzica uneste! 13 tineri din Moldova impreuna cu mai multi muzicieni din intreaga lume canta Imnul Europei. Ei vin cu un mesaj optimist pe timp de pandemie

140 de muzicieni din 30 de tari de pe 6 continente s-au unit pentru a canta impreuna „Oda Bucuriei” compusa de Beethoven, care este si imnul Uniunii Europene.

Citeste si : Fara photoshop si retusari! Tany Vander - fotografie sincera la 3 saptamani de la nastere
Sub egida retelei globale de orchestre „Better Together”, 13 adolescenti din Moldova, membri ai corului incluziv „La La Play Voices” au participat intr-un proiect global care a reunit 140 de muzicieni din toata lumea.

In perioada de autoizolare din cauza pandemiei de COVID-19, muzicieni din 30 de tari ale lumii au inregistrat impreuna melodia „Oda Bucuriei” de Beethoven.
Membrii proiectului vin si cu un mesaj optimist, plin de recunostinta fata de medici, cei care acum lupta pentru sanatatea oamenilor de pretutindeni.
Desiree Jongsma, Reprezentanta de Tara UNICEF in Moldova sustine ca „este simbolica lansarea acestui proiect anume in „Saptamana Mondiala a Lucratorului Medical”, fiind o manifestare de solidaritate cu cadrele medicale din intreaga lume, care se afla in prima linie de lupta cu pandemia. Copiii si tinerii sunt generatia viitoare de oameni de stiinta si medici. Orice criza prezinta posibilitatea de a-i ajuta sa invete, sa cultive compasiunea si sa fie puternici in timp ce construiesc o lume mai buna.”
Cateva cuvinte despre aceasta frumoasa initiativa a transmis si Anna Lyberg, Ambasadoarea Suediei in Chisinau care crede ca interpretarea melodiei este un exemplu demn de urmat, care va contribui la salvarea omenirii.

„Este minunat sa vezi cum copiii si tinerii din intreaga lume se conecteaza prin muzica, mai ales in aceste momente dificile. Si sunt convinsa ca aceasta perioada provocatoare va fi folosita ca o lectie de viata de catre toti copiii si tinerii, care-i modeleaza si impulsioneaza sa devina oameni mai puternici si plini de compasiune, fiind gata sa-si aduca contributia pentru a salva lumea.”
Si dirijorul Moldovan National Youth Orchestra”, Andriano Marian, a dorit sa-si exprime admiratia fata de acest proiect.
„Acest proiect incredibil denota puterea de solidaritate umana in contextul unei amenintari globale.„Oda Bucuriei” semnata de Beethoven este poate cea mai reusita expresie a unitatii globale, a fortei de a invinge si a dreptului de trai maine intr-o lume mai buna. Aduc multumiri si expresie de bucurie initiatorilor proiectului pentru reusita si pentru faptul ca au inclus 13 copii din proiectul La La Play Voices, oferind copiilor Moldovei o voce.”, a spus Andriano Marian. 
Daca te-am facut curios, poti audia melodia in clipul video de mai jos:
Corul incluziv La La Play Voices a fost fondat in 2018, la initiativa Orchestrei Nationale de Tineret, impreuna cu UNICEF, Fundatia Est-Europeana, Suedia si Ministerul Educatiei Culturii si Cercetarii. Corul a crescut de la 20 de participanti la prima editie si numara in prezent 130 de copii din toate raioanele tarii, inclusiv UTA Gagauzia si partea stanga a Nistrului.
Sursa video: YouTube.com
Surse foto: YouTube.com; Google.com
Articole din aceeasi categorie