13.01.2020
Momentul emotionant cand un copil revine la scoala dupa 3 ani de lupta cu cancerul, in ovatiile colegilor
In ultimii trei ani, John Oliver Zippay a ajuns rar la scoala dupa ce, in 2016, a fost diagnosticat cu leucemie limfoblastica acuta.

Totusi, pe 27 decembrie 2019 John a fost la ultima lui sedinta de chimioterapie, iar dupa sarbatori a revenit la scoala din Newbury, Ohio, moment pe care colegii lui au avut grija sa il faca deosebit. Acestia l-au intampinat pe John cu aplauze, felicitari si urale, dupa cum se poate vedea intr-un filmulet postat pe Facebook.

John si parintii lui au aflat vestea cumplita in jurul Halloween-ului din 2016, cand baiatul a cazut si s-a lovit cu capul de cadrul patului, relateaza CNN, citat de Mediafax. In urma consultului medical care a implicat si analize de sange, doctorul i-a sunat pe parinti in miez de noapte, recomandandu-le sa-l duca la camera de garda. 

„A fost un soc puternic, atunci s-a pronuntat pentru prima oara cuvantul cancer. Am incremenit in momentul acela“, a explicat tatal baiatului.

Urmatorii trei ani au insemnat pentru John un lung sir de internari in spitale, de sedinte de chimioterapie si alte proceduri medicale. Pentru ca tratamentul a venit la pachet cu o serie de efecte secundare, John nu a mai reusit sa faca anumite activitati specifice pentru varsta lui si cu atat mai putin sa ajunga la scoala constant. 

 „Clasa a fost atat de fericita ca l-a vazut intorcandu-se!", a declarat Patrick Gannon, directorul scolii catolice St. Helen, care a adaugat ca baiatul nu a ramas insa in urma cu materia predata.  „Ne consideram atat de norocosi si atat de binecuvantati! Am avut parte de atat de mult sprijin din partea familiei, prietenilor, membrilor comunitatii, ai scolii si personalului spitalului“, a mai spus tatal copilului.  

Sursa foto: adevarul.ro

Articole din aceeasi categorie