31.08.2020
Mihai Stratulat ii invita pe toti parintii si buneii la protestul „Nu ma tem de boala, tare vreau la scoala"! Vezi detalii despre aceasta initiativa

Medicul pediatru Mihai Stratulat vine cu indemnul de a participa la un protest in care se va cere redeschiderea institutiilor de invatamant din Republica Moldova.

Renumitul pediatru din Moldova este recunoscut nu doar pentru profesionalismul sau, dar si pentru curajul si initiativele sale. Acesta nu o singura data a fost promotorul unor evenimente care si-au avut inceputul tot pe retelele de socializare, cu implicarea parintilor.

Citeste si :  „M-a apucat tremuriciul, noaptea mi s-a ridicat si febra." Diana Voevutki si-a speriat prietenii virtuali

De aceasta data pediatrul a fost oarecum dezamagit de legile impuse de autoritati, care intr-un final nu au fost respectate nici macar de ele.

Si pentru ca maine este prima zi de scoala, Mihai Stratulat a decis sa se implice in organizarea unui protest in care se va cere redeschiderea institutiilor de invatamant din tara noastra, odata ce el este sigur ca nu exista pericol de infectare in gradinite sau scoli.

NU MA TEM DE BOALA, TARE VREAU LA SCOALA"

„Luand in consideratie ca majoritatea studiilor realizate pana acum in lume pe Covid-19 au demonstrat ca:

copii fac boala asimptomatic sau in forma usoara

numarul de receptori ai enzimei de conversie a angiotenzinei 2, receptori care ajuta virusul sa patrunda in celulele organismului nostru, la copii sunt foarte putini, astfel reduc riscul de imbolnavire prin reducerea incarcaturii virale, facand din copii vectorul CEL mai slab de transmitere a infectiei

Avand in vedere ca la moment in Republica Moldova:

avem deja mii de copii care au trecut prin Covid-19

la moment copiii se imbolnavesc de la parinti

Deja este clar ca pana majoritatea din noi nu vom trece prin Covid-19, astfel obtinand o imunitate colectiva, noi nu vom scapa de Sars-Cov-2

Luand in consideratie ca:

In noiembrie mai vine si sezonul de Gripa si situatia epidimiologica se va agrava si mai tare

Efectul nociv asupra sanatatii mentale a copiilor din cauza lipsei de comunicare si socializare

Vom cere maine in fata Guvernului:

Redeschiderea tuturor institutiilor pre-scolare in regim normal

Redeschiderea institutiilor scolare, clasele primare, in regim normal

Parintii, vor semna pe propria raspundere, ca sunt de acord sa aduca copii la gradinita sau la scoala

Parintii care nu vor sa aduca copii vor solicita lectii on-line

Protestul este unul apolitic, spontan, iar toti parintii care sustin aceste idei, sunt invitati, maine 01 septembrie incepand cu ora 17.00 in fata Guvernului Republicii Moldova, pentru a ne face auziti si a inainta reprezentatilor/reprezentatului Guvernului solicitarile noastre (sper sa iasa cineva)

Sanatate tuturor!"

Feedbackul acestui mesaj ia amploare cu fiecare minut, iar parintii continua sa distribuie postarea medicului. 

Amintim ca Mihai Stratulat este unul dintre cei mai solicitati si renumiti pediatri din Republica Moldova, datorita profesionalismului si curajului de care da dovada.

Citeste si :  Familia doctorului pediatru, Mihai Stratulat, s-a vindecat de COVID-19. „De mai bine de 10 zile nu mai prezentam nici un simptom!" 

Sursa foto: Google.com.

Articole din aceeasi categorie