18.05.2020
Meghan Markle si Printul Harry au acceptat sa restituie banii publici cheltuiti pentru renovarea casei lor

Desi nu mai sunt membrii ai Casei Regale Britanice, cu drepturi si privilegii, Meghan Markle si Printul Harry au anuntat ca vor restitui toti banii publici cheltuiti pentru renovarea casei lor. 

Frogmore Cottage este resedinta oficiala de la Londra a ducilor de Sussex. Meghan si Harry au insistat sa-si poata pastra casa, unde planuiesc sa stea cand calatoresc in Marea Britanie. Inainte de renuntarea la indatoririle regale, Harry si Meghan au beneficiat de 2,4 milioane de lire sterline, alocari bugetare, pentru a-si transforma casa de langa Castelul Windsor dupa bunul plac.

Acum, cei doi au anuntat ca sunt gata sa returneze banii publici de care au profitat la acea vreme. Conform publicatiei Times of London, cei doi au inceput deja sa achite cate 18.000 de lire pe luna, pentru a returna intreaga suma intr-un timp rezonabil. Daca vor pastra aceasta rata lunara, ducii de Sussex se vor achita fata de contribuabilii britanici in 11 ani si o luna.

Insa, datoria s-ar putea stinge mai repede, daca Meghan si Harry vor lansa pe piata cartea Finding Freedom, de care cei doi au vorbit in ultimul timp. Volumul, care si-a propus sa lamureasca controversele iscate in jurul plecarii lor din Casa Regala, se anunta exploziv.

Cartea, realizata pe baza marturiilor celor doi fosti membrii ai Casei Regale, ar putea fi lansata in luna august a acestui an. Intr-o interventie in ziarul Sunday Times, o sursa din cadrul Palatului Buckingham a declarat ca volumul pregatit de Meghan si Harry nu este decat o telenovela menita sa intarate Casa Regala. Totusi, Regina e obisnuita cu astfel de conflicte artificiale.

Nu este un subiect fierbinte de conversatie in familie. Ei au avut atat de multe carti scrise despre ei, care au aruncat unele bombe solide de-o parte si de alta. Sunt obisnuiti cu asta”, a comentat sursa.

Fotografii: Getty Images


Articole din aceeasi categorie