27.12.2023
Lee Sun-kyun a murit. Actorul sud-coreean din filmul „Parazit”, castigator al premiului Oscar, avea 48 de ani

Actorul sud-coreean Lee Sun-kyun, in varsta de 48 de ani, a fost gasit miercuri, 27 decembrie, inconstient intr-o masina dintr-un parc din centrul orasului Seul, iar medicii sositi la fata locului au constatat decesul, relateaza BBC.

Nu este clar daca Lee si-a luat viata, dar politia primise un raport potrivit caruia acesta ar fi plecat de acasa, dupa ce a scris un memoriu, a precizat agentia de stiri Yonhap.

„Nu exista nicio modalitate de a ne stapani tristetea si disperarea. Rugam publicul sa se abtina de la raspandirea faptelor false bazate pe speculatii si rapoarte rauvoitoare, astfel incat calatoria finala a decedatului sa nu fie una nedreapta”, a transmis intr-un comunicat compania de management a actorului, citata de ABC News.

Anchetat din octombrie 2022 pentru presupus consum de droguri, dupa ce a fost suspectat ca a consumat substante interzise intr-un bar din Seul, actorul a declarat ca nu a stiut ca erau droguri ilegale.

Antreprenoarea ar fi spus politiei ca Lee Sun-kyun a consumat droguri la ea acasa de mai multe ori – lucru pe care el l-a negat. Anterior, el solicitase, prin intermediul avocatului sau, sa fie supus unui test cu detectorul de minciuni.

Testele sale de droguri au avut rezultate negative sau neconcludente, a adaugat raportul.

A existat un interes extins in jurul anchetei, care a provocat daune considerabile reputatiei lui Lee. Din cauza acestor acuzatii, actorul a fost scos din No Way Out, un serial TV de mister ale carui filmari au inceput in octombrie.

Lee Sun-kyun, care a fost casatorit si a avut doi fii cu actrita Jeon Hye-jin, a avut o cariera actoriceasca de peste doua decenii.

A jucat in rolul principal in zeci de filme si emisiuni TV, si a devenit celebru pe plan international dupa rolul lui Park Dong-ik din „Parasite” (Parazit), tatal din bogata familie Park.

Filmul a luat patru premii la Gala Oscar din 2020, inclusiv cel mai bun film – devenind primul film de limba non-engleza care a castigat acest premiu.

Articole din aceeasi categorie