07.08.2023
La multi ani, Sofia Rotaru! Regina muzicii pop implineste 76 de ani

Sofia Rotaru s-a nascut la data de 7 august 1947, in satul Marsenita, raionul Noua Sulita, RSS Ucraineana, URSS.

Aceasta este o cantareata pop si compozitoare pop-rock de origine etnica romana din Ucraina, producatoare, laureata a mai multor premii, actrita, scriitoare, manager, setter de tendinte de moda si femeie de afaceri. Este numita „Regina Pop”. Este cunoscuta pentru vocea sa lirica si sex appeal, ca si pentru recunostinta sociala si religioasa.

In 1974, in calitate de dirijor de cor, a absolvit Institutul de Stat de Arte cu numele G. Muzicescu din Chisinau (acum Асademia de Muzica, Teatru si Arte Plastice) la clasa E. M. Bogdanovsky si L. V. Axionova.

Cariera sa este marcata de un succes mondial pe scena muzicala si de mai multe controverse, cauza carora a devenit Sofia Rotari insasi, anume in tarile Europei de Est si in tarile fostei Uniune sovietice.

A cantat atat in limba romana, cat si in rusa. In 1986, a fost prima cantareata care a primit titlul „Artist al Poporului din URSS” si in 2000 a fost numita Cantareata secolului XX. Azi, Sofia Rotaru are cetatenie ucraineana.

Johy Davis, in vacanta alaturi de o bruneta focoasa! Cine este necunoscuta care i-a furat inima - FOTO

Este posesoare a mai multor premii, printre care: Artist emerit al Republicii Socialiste Sovietice Ucrainene, Artist al poporului al Ucrainei, Artist al poporului al Republicii Socialiste Sovietice Moldovenesti, Artist al poporului al URSS, laureata a premiului LTC, Erou al Ucrainei, Erou al Moldovei, Cavaler al Ordinului republican al Moldovei si Ordinul pentru prietenie intre popoare al URSS.

Asculta mai jos cateva dintre cele mai cunoscute piese ale Sofiei Rotaru:

Horoscop 7 august 2023. O zodie are parte de o frumoasa poveste de iubire

Articole din aceeasi categorie