02.09.2019
Keanu Reeves implineste 55 de ani. Viata actorului a fost marcata de drama. Fiica si iubita lui au murit la doar un an diferenta
Keanu Reeves implineste 55 de ani pe 2 septembrie. Starul este cunoscut pentru numeroase filme blockbuster, printre care „Matrix” si „John Wick”. Poate cel mai rezervat actor de la Hollywood, nu ii place luxul si prefera sa duca o viata modesta. Keanu are o avere estimata la 144 de milioane de dolari, din care ar fi donat aproximativ 80 de milioane.

Desi este foarte bogat, Keanu Reeves nu si-a dorit sa traiasca in lux. Actorul stie ca banii nu aduc fericirea, asa ca nu a investit in haine de firma, masini luxoase sau palate, cum au facut colegii lui de la Hollywood. Starul conduce o Honda si locuieste intr-un apartament modest. Cand nu merge cu masina, Keanu ia metrou.

Atunci cand este nevoit sa calatoreasca, el obisnuieste sa inchirieze o camera in apropiere de platourile de filmare, pentru ca nu ii plac hotelurile de cinci stele. Exista numeroase fotografii care demonstreaza ce viata modesta duce Keanu Reeves. El a fost surprins de nenumarate ori mancand sandvisuri in diferite parcuri, dar si impartind mancarea cu oamenii strazii. 

Keanu Reeves nu a avut o viata tocmai usoara. Actorul de orgine libaneza, care s-a nascut in Beirut, a fost parasit de tata la o varsta frageda, iar mama lui a fost nevoita sa se mute mai mereu, din cauza saraciei. Mama lui, Patricia Taylor, a locuit cu copiii ei in Australia, Hawaii, New York si Canada. Keanu Reeves mai are trei surori, Kim, Karina si Emma.

De mic, el s-a confruntat cu probleme de exprimare, suferind de dislexie. Aceasta este o tulburare la citit manifestata prin greseli de lectura. Aceasta problema l-a impiedicat sa termine liceul. 

Cel mai bun prieten al lui Keanu Reeves, River Phoenix, alaturi de care a jucat in filmul „My own private Idaho”, a murit subit in 1993, la varsta de doar 23 de ani, intr-un bar unde obisnuiau sa iasa celebritatile de la Hollywood, numit Viper Room. Actorul si-a injectat o combinatie letala de heroina, cocaina si Valium. River, fratele celebrului Joaquin Phoenix, era unul dintre cei mai cunoscuti actori de la Hollywood la acea vreme, iar rolurile lui in peliculele „Stand by Me” si „River’s Edge” au fost considerate adevarate opere de arta de catre criticii cinefili.

Keanu Reeves si River Phoenix au fost extrem de apropiati. Ei s-au cunoscut pe platourile de filmare ale productiei „I love you to death” si au devenit rapid cei mai buni prieteni. Cand Reeves a citit scenariul pentru filmul „My own private Idahoa”, a stiut instant ca prietenul lui este perfect pentru acel rol. In decembrie 1989, Keanu a condus mai bine de 1.000 de kilometri pentru a-l convinge pe River Phoenix sa joace alaturi de el in film. In perioada filmarilor pentru „My own private Idaho”, regretatul actor a devenit dependent de droguri, viciu ce avea sa ii ia viata cativa ani mai tarziu. 

Tragediile l-au urmarit pe Keanu Reeves. La doar cinci ani de la moartea celui mai bun prieten, actorul a cunoscut-o pe asistenta lui David Lynxh, Jennifer Syme. Cei doi s-au indragostit instant, asa cum a povestit chiar Keanu Reeves, relateaza cheatsheet.com. Un an mai tarziu, iubita lui Keanu Reeves a ramas insarcinata.

Pe 24 decembrie 1999, in timp ce Keanu Reeves filma pentru „Matrix”, fiica actorului, Ava Archer Symes-Reeves, s-a nascut moarta. Durerea pierderii copilului a facut ca cei doi sa decida sa se desparta cateva saptamani mai tarziu. Din pacate, povestea tragica nu se opreste aici. La un an si jumatate mai tarziu, Jennifer Syme a fost ucisa intr-un accident de masina. Ea a murit la doar 28 de ani, pe 2 aprilie 2001. 

Keanu Reeves a vorbit despre pierderea suferita, intr-un interviu acordat in 2006 publicatiei Parade: „Aceasta suferinta isi schimba forma, dar nu se termina niciodata. Oamenii cred ca poti trece peste asta, dar se insala. Cand oamenii pe care ii iubesti pleaca de langa tine, ramai singur”. Keanu Reeves a declarat ca pierderea fiicei si a fostei iubite a constituit motivul pentru care nu si-a mai dorit niciodata o relatie serioasa sau o familie.

Desi actorul a trecut printr-o asemenea tragedia, durerea nu l-a facut sa devina ursuz. El si-a dedicat viata pentru ajutorarea celorlalti, iar rolurile pe care le joaca au un trecut similar cu al lui. In filmul „John Wick”, personajul pe care il interpreteaza a fost marcat de moartea sotiei sale si a cainelui lor.

Tragedia lui John Wick a fost pentru mine legatura dintre mine si personaj. Suferinta lui este una personala pentru mine”, a povestit Keanu Reeves pentru The Telegraph

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie