26.03.2020
Jurnalistul Vitalie Cojocari - marcat profund de trecerea in nefiinta a lui Catalin Caragea, solistul 7 Klase: „A produs emotie pura si un Nistru de lacrimi in sufletele celor care l-au auzit cantand si nu-l vor mai auzi vreodata...”

Pe 24 martie, Catalin Caragea, solistul trupei 7 Klase, a fost gasit fara suflare in apartamentul sau. Potrivit politiei, baiatul in varsta de 22 de ani si-a pus capat zilelor. Plecarea sa dintre noi a socat pe toate lumea, printre care si personalitati importante a showbizului autohton, dar si cel de peste Prut.

Mai multe vedete si personalitati publice si-au exprimat regretul si pararea de rau cu privire la tragedia care a avut loc. Intr-o postare pe contul sau de Facebook, jurnalistul Vitalie Cojocari a povestit despre inceputurile lui Catalin in muzica, dar si despre talentul imens cu care acesta a fost inzestrat.

Citeste si : Smiley - mesaj dupa decesul lui Catalin Caragea, solistul 7 Klase. „Trist, dar adevarat.”

Corespondentul PRO TV a facut referire si la unul dintre cantecele emotionante ale baietlor din 7 Klase, „Draga mea iubita”, pe versurile poetului Nicolae Dabija.

„Draga mea, iubito, floare-ngandurata-

A mea intotdeauna, si-a mea niciodata...

Oare si atuncea, dupa ce-o sa mor,

Tot asa de tine o sa-mi fie dor?!”

Versurile de mai sus sunt scrise de fostul meu profesor de la Chisinau, poetul Nicolae Dabija. Au fost puse pe muzica de compozitoarea Oxana Ciorici, iar un tanar le-a dat viata cu a sa voce. Voce careia un nepriceput ca mine nu-i gaseste cusur, dar nici seaman. Piesa o aveti aici:

Eu o ascult pe repeat.

Dati click, ascultati, plangeti... Poate ca o sa va fie clar... O sa intelegeti de ce au talent basarabenii.

Tin in mine acest text de mai bine de 24 de ore... Cel pe care vreau sa-l scriu mai jos. Am decis sa-l las sa iasa la lumina.

Daca scap vreo litera sau virgula, e de la lacrimi. Iertati-ma. Iertati-mi scaparile, emotiile si lacrimile.

Vreau doar sa va spun o poveste. Povestea unui tanar cu voce. Lumea trebuie sa stie!

Ca orice poveste totul incepe cu „era odata”. Era odata... cu mai bine de 6 ani in urma o trecere subterana din Chisinau unde un tanar timid, cu fata angelica si cu privirea plina de candoare s-a apropiat de niste baieti ce obisnuiau sa cante acolo.

- Pot sa incerc sa cant si eu?, i-a intrebat pustiul cu sfiala.

Tinerii l-au lasat, iar pustiul a revenit in acel subteran plin de igrasie ca sa cante cu chitara sa.

„Imi placea acustica”, i-a explicat intr-un interviu unui jurnalist. A adaugat apoi: ”voiam sa incerc lucruri noi, nu o faceam pentru bani, pur si simplu imi placea sa cant.”

Practic, a fost locul de unde si-a luat zborul. A iesit rapid de sub pamant direct in lumina reflectoarelor. La rugamintile prietenilor a acceptat sa participe la niste concursuri de muzica unde i-a lasat pe toti cu gura cascata, iar de aici zborul sau trebuia sa fie sus, sus...

Era electrizant. Avea talent, carisma, voce si mai avea ceva. Uneori, cand canta, in privirea sa zareai o doza uriasa de melancoolie si tristete.

Ca multi alti tineri basarabeni cu har si talent, dar fara bani, avea parintii plecati la munca afara. Tot ce a obtinut... a reusit prin munca sa, cu ajutorul vocii electrizante, dar si a privirii uneori melancoolice.

Din pacate, lumina din ochii lui Catalin(asa il cheama pe tanarul a carui poveste o astern aici) s-a stins... Nu o sa intru in detalii.

Spun doar ca ii placea sa cante de cand era mic. Ca era foarte tanar. Si ca atat cat a trait, Catalin a reusit sa faca mai mult decat ar fi reusit altii in zece vieti de om. A produs emotie pura si un Nistru de lacrimi in sufletele celor care l-au auzit cantand si nu-l vor mai auzi vreodata.

Parintii lui Catalin Caragea sunt prinsi in Italia, blocati de coronavirus...

Este atat de frumoasa si atat de trista piesa asta...

„Oare si atuncea, dupa ce-o sa mor,

Tot asa de tine o sa-mi fie dor?!”

E o minciuna trista in aceste versuri, domnule Dabija... Pentru ca, de fapt, noua ne este atat de dor de cei care pleaca... Atat de dor, ca nu mai avem lacrimi.

Ps: sa nu uitam ca nu trebuie sa-i suparam pe cei de langa noi, viata este prea scurta!”

Citeste si : Iurie Badicu - destainuiri despre evolutia formatiei 7 Klase. „Nimeni (pana la lansare) n-a crezut in succesul acestui proiect, aproape nimeni, dubiul nereusitei il aveau si cei cu care lucram”

Catalin Caragea a fost solistul trupei de baieti 7 Klase, care-a facut furori la Romanii au Talent in 2018, cucerindu-l mai ales pe Smiley, care le-a si propus sa colaboreze cu HAHAHA Production. De asemenea, Catalin a cucerit si publicul de la X Factor, interpretand hituri precum Wicked Games sau Sex on fire.

Sursa foto: Facebook.com

Articole din aceeasi categorie