07.06.2021
„Intr-o lume a Instagramului si a Tik-tok-ului, adevaratii artisti ai neamului nu mai au loc!”. Artistii, tulburati de vestea ca Iurie Sadovnic s-a stins din viata. Ce mesaje au scris acestia

Maestrul Iurie Sadovnic s-a stins astazi din viata. Vestea i-a tulburat pe toti, dar mai ales pe colegii lui de breasla. Acestia au ramas nedumeriti ca barbatul nu mai este printre noi si au impartasit pe Facebook emotiile pe care le traiesc.

„Ahhh.... De ce?? Sunt in soc.... Ultima data cind am discutat cu dumnealui era atit de pozitiv, am discutat despre mine-despre faptul ca II pare rau ca m-am lasat de Rock... O discutie de suflet... Urma sa imi compuna o piesa... Dar.... Maestre, Adio....”, a scris Cezara Stahi pe Facebook.

„Intr-o lume a Instagramului si a Tik-tok-ului, adevaratii artisti ai neamului nu mai au loc!

Atat cat sunt vii, artistii, cica nu au voie sa se planga de durerile si necazurile pe care le au, dar cand mor, toti intreaba : “Da ce-o fi avut pe suflet de ne-a parasit?! “

La judecat si criticat ne pricepem bine, dar plecarea lui este fata culturii noastre!

Tot mai saraci ramanem. Si e trist!

Iurie Sadovnic Orheianu zbor lin maestre!”, a scris Corina Tepes.

Tot pe Facebook Eugen Doibani a scris: „Ce pierdere… ce OM… ce durere… ce DOR!

“Inima ta, inima mea bate in clipa,

Clipa-i de stea, ah, de-as avea inc-o aripa”

Drum lin si usor , maestre!

Vesnica sa iti fie memoria, talentul, vocea, vena de haiduc si sufletul romanesc

Doamne, nu ne mai…”

„Nu pot sa cred. Adio Maestre Iurie Sadovnic si zbor lin spre imparatia Cerului”, a mentionat Nelly Ciobanu.

„IURIE SADOVNIC.......Un artist..

Un mare artist care s-a ales toata viata cu public care il aplaudau in picioare, energie de la public, evenimente, inregistrari, vanzari de albume, colaborari cu alti artisti, turnee, nominalizari, artist al poporului, slagare, etc, care toate astea ii aducea si venit! Si brusc ti se ia totul....... “si te simti ca o povara pentru ceilalti” asa i-a fost ultimul gand!!!

Iar artistul traieste doar cu energia publicului!!!

El a fost intr-o depresie incomensurabila neavand toate astea si parca toti am uitat de el (defapt de toti oamenii mari am uitat) Prea egoisti suntem!!!

Artistii sunt sensibili, prea sensibili!!!

Nu-l judecati, rugati-va pentru el, pentru familia lui pentru toti care l-au cunoscut!

Se duc unul cate unul, se duc artistii adevarati se duc oamenii..... si cu ce ramanem?

Noi nici nu ne imaginam ce valoare am pierdut”, a scris interpretul Mihai Gandraman.

Iurie Sadovnic a indragit muzica din copilarie, iar in adolescenta era solist al formatiei “Haiducii”.

Artistul s-a nascut in anul 1951, in satul Jura din stanga Nistrului, localitate care ulterior a devenit o sursa de inspiratie pentru artist. Muzicianul a scris piese dedicate satelor din stanga Nistrului, cum ar fi “Evadare” “Transnistria” sau “Buna dimineata” si a creat proiectul “Colinde din Transnistria”, realizat in colaborare cu surorile Osoianu.

In perioada serviciului militar, la 19 ani, Iurie Sadovnic a facut parte din formatia de jazz din Nicolaev, Ucraina, orchestra care a crescut muzicieni mari precum Igor Krutoi si Constantin Meladze. Iar in anul 1983 interpretul a fondat formatia “Legenda”, care l-a si facut cunoscut.

Cele mai cunoscute piese ale interpretului sunt “Am sa plec in codru verde”, “Caprioara”, “Fata painii”, “In limba ta” si “Mi-e dor de tine, mama.”

Iurie Sadovnic a avut colaborari cu mari artisti si compozitori cum ar fi Eugen Doga, Anastasia Lazariuc, Tudor Chiriac, Ion si Doina Aldea Teodorovici si a cantat la chitara versurile poetilor romani.

Detinator al titlului de artist al poporului si al Ordinului Republicii, Iurie Sadovnic s-a stins din viata la varsta 69 de ani.

Articole din aceeasi categorie