14.10.2020
Inca o distinctie in palmaresul lui Nicolae Dabija! Cu ce premiu a fost onorat scriitorul

Prin creatiile sale, scriitorul Nicolae Dabija reusteste sa ne duca faima si sa cucereasca cititorii din diferite colturi ale lumii. Cea mai recenta performanta a sa devenind Marele Premiu si medalia de aur ale Festivalului International de Poezie de la Seul (Coreea de Sud).

Potrivit uzp.org.ro, un juriu format din cinci poeti, profesori universitari de la diverse institutii din Coreea de Sud a decis sa-i acorde lui Nicolae Dabija acest cel mai inalt Premiu literar in valoare de 5000 de dolari pentru „sensurile profunde” ale creatiei sale, „pentru ineditul metaforei, care „deschide ferestre in zidul cotidianului” (trimitere la distihul poetului „Doru-mi-i de Dumneavoastra / Ca unui zid de o fereastra”, devenit cunoscut in lume.

 

In discursul de acceptare poetul a mentionat: „Prin acordarea acestui Premiu, nu e apreciata doar creatia mea, ci si cea a tuturor creatorilor de cultura din Republica Moldova, o tara mica cu istorie milenara”.

 

In acest an, din cauza pandemiei de COVID-19, Festivalului International de Poezie de la Seul, care s-a desfasurat in perioada 26-27 septembrie 2020, a avut loc online. La eveniment s-au inregistrat peste 300 de participanti din diferite tari ale lumii.

Citeste si :  Maestrul Nicolae Botgros aduce un omagiu orasului Chisinau. „Poate candva, vom fi suficient de intelepti, sa putem convietui in pace cu tine.”

Surse foto: Google.com, Facebook.com

Articole din aceeasi categorie