23.08.2019
„Hodina” - la moldoveni. Nata Albot – despre partea mai putin placuta a festivalului: „Nu e firesc sa toleram hotia, nici cea marunta si nici pe cea in proportii.”
Zilele trecute, la Pohrebea, a avut loc prima editie a festivalului „Hodina”. Una dintre organizatoare, Nata Albot, a decis sa impartaseasca cu urmaritorii ei o poveste care reflecta partea mai putin frumoasa a „Hodinei”.

Nata si-a exprimat dezamagirea si nedumerirea fata de comportamentul unor oaspeti de la festival. „Si ca nu cumva sa credeti ca s-au terminat povestile mele despre Hodina, va mai spun una.

Din pacate, o parte din moldoveni inca nu se pot civiliza pana a decide o data si pentru totdeauna ca e foarte rusinos sa puna mana pe ceea ce nu este al lor.

Am remarcat la festival un soi de nedumerire, daca lasi la discretia oamenilor vreo cateva sute de plapume fara sa le pazesti. Citeam in ochi ceva de genu: Ce? Degeaba, chiar? Iar unii au simtit nevoia indata sa se improprietareasca cu ele. Sau daca e un lucru nesupravegheat, care n-ar strica la gospodarie, de ce oare nu l-ar pune in geanta sau in portbagaj?

Am avut la festival cateva sute de plapume verzi, oferite de Uzina de Ciment Lafarge. Am vrut sa le fie bine oamenilor tolaniti pe jos, sa nu le intre paiele in fund. Ne-am inteles sa le returnam dupa festival, dar nu e grav daca dispar cateva. Aha, cateva:) Au ramas doar cu 60 buc. Restul oamenii le-au bagat fara jena pe unde au putut. Un nene iesea de la festival cu nepotul, infasurat intr-o plapuma. Zicea ca a inghetat baietelul. Cei din securitate au zis ca nu e grav, pot sa o pastreze. Dar au rugat sa-i verifice geanta. Avea in ea inca 5 plapume.

Tot de la festival au disparut indicatoarele de traseu spre parcare, un hamac, un beanbag, o masa, ba chiar si cateva perne din decorul nostru frumos.

Va trezeste emotii neplacute aceasta postare? Va inteleg. E dificil pentru majoritatea dintre voi sa va simtiti mandri ca sunteti moldoveni, cand auziti asemenea istorii despre ai nostri.

Faptul ca la evenimentele mari mai dispar niste lucruri, e firesc. Nu e firesc sa toleram hotia, nici cea marunta si nici pe cea in proportii. Nu e ok sa luam lucruri care nu ne apartin. Nu e ok daca vom continua sa dam din umeri, auzind aceste istorii si exclamand: Asta e, n-ai ce face! Asta e Moldova!

In schimb, putem sa le vorbim copiilor nostri despre cat de urat e sa furi. Sa le explicam ca mai devreme sau mai tarziu toate ies la iveala. Si poate intr-o buna zi ne vom putea lauda cu o tara in care poti uita ceva pe undeva si nimeni sa nu puna mana.

Eu asta va doresc.”, a scris fondatoarea Klumea pe contul sau de Facebook.

Vezi in galeria foto de mai jos, cateva imagini de la eveniment:

Sursa foto: Facebook.com/ Nata Albot

Articole din aceeasi categorie