22.05.2020
Duet de exceptie. Rusanda Panfili si Valentina Nafornita iti propun o noua versiune a celebrei melodii „CANTA CUCU-N BUCOVINA”

Doua dintre cele mai frumoase si talentate moldovence si-au unit fortele pentru aceasta colaborare inedita, fiind izolate in Austria, in timpul pandemiei de COVID-19.

Rezultatul este unul spectaculos, mai ales ca s-au respectat toate restrictiile impuse in aceasta perioada. Soprana, Valentina Nafornita, a povestit in ce conditii au lucrat la acest videoclip.

"Cu drag si mare dor de casa va cantam acest cantec voua dragilor. Speram ca toti sunteti bine, sanatosi si fericiti alaturi de cei dragi Cu trei saptamani in urma impreuna cu Rusanda Panfilisi cu Stefan Panfili am realizat acest minunat video. Conditiile ca si conditii de pandemie, mentinand distanta sociala, inregistrand separat, Rusanda orchestratia la ea in studio iar eu vocea la mine in sufragerie. Iar cand s-a facut mai cald am mers afara aproape de casele noastre intr-o mica padurice si am si filmat. Speram sa va placa.", a scris Valentina pe pagina sa de Facebook.


Panfili a inceput sa cante la vioara de la 6 ani, cand a inceput scoala de muzica ,,George Enescu” din Bucuresti, iar la 15 ani era deja cea mai tanara studenta la Universitatea de Muzica din Viena. 

Aceasta a ajuns sa cante pe cele mai mari scene ale lumii, alaturi de cele mai apreciate orchestre. Anul 2019, Rusanda l-a inceput in turneu alaturi de orchestra compozitorului Hans Zimmer, cel care a creat coloanele sonore ale multor filme de la Hollywood, printre care: Gladiator, Codul lui Da Vinci, Inception, Interstellar si Piratii din Caraibe. 

Valentina Nafornita s-a nascut in Moldova, mai exact, in satul Cuhnesti, r-nul Glodeni. Acolo unde a si studiat vioara. Ca peste ani sa afle ca nu i se ofera nicio bursa la Conservatorul din Chisinau. A perseverat, din zori pana la trei noaptea, ca intr-un final sa fie admisa la Conservatorul din Bucuresti. De acolo – la masterat, dar si la Opera din capitala Romaniei. La 24 de ani, Valentina Nafornita castiga cel mai prestigios concurs din Marea Britanie, pentru cantaretii lirici din lume, “BBC Singer of the World”.

Articole din aceeasi categorie