31.07.2020
Doliu in lumea muzicii! Un cunoscut rapper a murit la 47 de ani

Rapperul american Malik B., cofondator al influentului grup The Roots, a murit la varsta de 47 ani. Informatia a fost confirmata de trupa prin intermediul unui scurt mesaj publicat pe Instagram, relateaza joi EFE.

„Cu lacrimi in ochi, va anuntam cu regret decesul iubitului nostru frate Malik Abdul Basit, component timp de multa vreme al grupului The Roots”, precizeaza acel mesaj online. „Speram ca va ramane in amintirile noastre pentru devotiunea lui fata de islam, fraternitatea si inovatia lui si drept unul din rapperii cei mai talentati din toate timpurile”, se afirma in acelasi text.

Nu a fost anuntata cauza decesului muzicianului, nici locul sau data exacta cand acesta a murit.

Desi trupa The Roots a fost infiintata intial de Questlove si Black Thought in 1987 la Philadelphia, la scurt timp dupa aceea lor li s-au alaturat alti doi membri, Hub si Malik B., iar grupul a depasit treptat scena locala, devenind una dintre trupele de rap cele mai respectate si mai urmarite din intreaga lume.

Primul album lansat pe piata a fost “Organix” (1993), cu care The Roots si-a anuntat apropierea fata de curentul hip-hop in ascensiune, prin folosirea de instrumente traditionale in loc de basul electric si incluzand influente clare din jazz.

Cu Malik B. in calitate de component al trupei, The Roots a lansat “Do You Want More?!!!??!” (1995) si “Illadelph Halflife” (1996), doua albume de succes.

Ultima productie discografica a trupei la care a participat si Malik B. a fost “Things Fall Apart” (1999). Ulterior, Malik B. a parasit grupul The Roots.

 

In piesa “Water”, de pe albumul “Phrenology” (2002), The Roots abordeaza plecarea lui Malik B. din trupa, considerand-o legata de dependenta de droguri a artistului.

Malik B. a colaborat ulterior la mai multe piese lansate de The Roots, fara sa mai fie vreodata membru oficial al trupei.

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie