Cete de urători au stat în rând la poarta casei din Negureni a lui Emilian Crețu. Tradiţia cu capra este respectată în ajun de Anul Nou pe stil vechi în satul de baştină al actorului. „Trebuie să recunosc că atunci când eram mic, țiganca era rolul meu preferat pentru că, trebuia să îmbrac haine pentru femei, iar în al doilea rând, trebuia să țin banii, ei erau la mine pentru că, sunt o persoană foarte corectă”, a povestit Crețu.
„Umblam ziua pentru că mămica și tăticul îmi spuneau: <<Umblă ziua pentru că, noaptea umblă caprele și o să-ți fure banii>>. E greu să fii capră, e destul de complicat pentru că, acolo este o construcție foarte mare și tot satul trebuie să umbli cu ea și să o dansezi încă”, a continuat Emilian.
Cu banii pe care îi făcea de sărbători, cumpăra tot ce era „interzis”. „Cu banii în primul rând cumpăram gume de mestecat, cumpăram „buhnitori”. Cumpăram tot ce era „interzis”. Bomboane, biscuiți, mere deja aveam. Câștigam câte 100 și ceva de lei, 200 maxim, mai mult nu exista. Era regulă, nepărat mergeam la preotul din sat, la primar, persoanele care au bar în sat”.
În acest an, la poarta lui Crețu s-a format un rând mare de urători, ceea ce-l bucură pe actor: „Chiar mă bucur că se face rând la mine la poartă, este frumos, o tradiție pe care eu o stimez și acesta a fost primul meu job când eram mic pentru că făceam bani. Cu siguranță, dacă mă duc acum la Chișinău și acolo o să vină urătorii, e frumos”.
2024 a fost un an foarte productiv pentru actor şi recunoaşte că are planuri grandioase pentru 2025: „2024 a fost pur și simplu senzațional, acum nu vreau să exagerez. În acest an m-am mutat la casa visurilor mele, toți suntem sănătoși, 2024 ne-a înmulțit cu încă o nepoată - Emily, pe 23 ianuarie este ziua ei de naștere și face un anișor. În 2025 am 2 planuri. Unul este legat de Negureni, iar al doilea este legat de familie”.
De asemenea, actorul a precizat faptul că zile numărate au rămas până bătrânii din sat vor beneficia de lemne, oferite din proiectul „Căldura pomului de Crăciun”: „<<Căldura pomului de Crăciun>> anul acesta a fost o senzație totală, au fost peste 5 mii de oameni din întrega țară și din România au fost foarte mulți. La data de 19, de sfântul Ion, o să-l demontăm și toate lemnele vor merge la bătrânii din sat”, a notat Emilian.
SURSĂ FOTO/VIDEO: Instagram/ emiliancretu05