09.11.2019
Bogati si dupa moarte! Michael Jackson e primul, o singura femeie in TOP 10
Cunoscuta revista de economie Forbes alcatuieste in fiecare an un clasament usor macabru, al celebritatilor decedate, care continua sa produca bani pe banda rulanta. La 10 ani dupa ce a trecut in nefiinta, Michael Jackson n-are rivali la acest capitol.

Specialistii de la Forbes au analizat incasarile post-mortem din ultimul an calendaristic, mai exact din periada octombrie 2018 – octombrie 2019, iar rezultatul la varf era oarecum asteptat. Cu 60 de milioane de dolari produse pentru familia sa, „regele muzicii pop” isi continua suprematia inceputa in 2011.

De atunci, cu o singura exceptie (actita Elizabeth Taylor in 2012), Michael Jackson s-a aflat necontenit pe prima pozitie. Sunt venituri uriase pe care regretatul artist le face atat cu hiturile sale celebre, cat si cu show-ul „Michael Jackson One”, pus in scena la Las Vegas de catre cei de la Cirque de Soleil.

Dupa Michael Jackson, urmeaza in ierarhie un alt ,,rege” al muzicii, de aceasta data al rock'n'roll-ului. La peste patru decenii de la moarte, Elvis Presley ramane o masina de facut bani, in special, cu domeniul natal Graceland, care aduna an de an sute de mii de vizitatori. Podiumul e completat de un nume mai putin cunoscut, designerul Charles Schulz, creatorul personajului Snoopy.

Mergand mai departe, in Top 10 al bogatilor care nu mai sunt printre noi, regasim inca trei muzicieni uriasi (Bob Marley, John Lennon si Prince) care au lasat in urma surse financiare inepuizabile.

Din afara sectorului muzical, jucatorul de golf, Arnold Palmer, si actrita Marilyn Monroe ocupa si ei locuri fruntase. Decedata in 1962, americanca e prima femeie in acest clasament inedit si prima din Top 10, numele Marilyn Monroe fiind legat in prezent de diverse licente, gen linii de parfumuri (Chanel), sau de bijuterii (Zales).

Primii 10 cei mai bogati oameni dupa moarte (octombrie 2018 – octombrie 2019):

1. Michael Jackson – 60

2. Elvis Presley – 39

3. Charles Schulz – 38

4. Arnold Palmer – 30

5. Bob Marley – 20

6. Dr. Seuss – 19

7. John Lennon – 14

8. Marilyn Monroe – 13

9. Prince – 12

10. Nipsey Hussle – 11

*Sumele sunt exprimate in milioane de dolari.

Sursa foto: Getty Images

Articole din aceeasi categorie