16.10.2020
Artistii au sarbatorit cei 80 de ani ai Filarmonicii Nationale. Vezi unde si cum s-a petrecut totul

La cateva saptamani de la incendiul care mistuia Filarmonica Nationala, viata merge inainte pentru instrumentistii si solistii de acolo. Cea de-a 80-a stagiune a Filarmonicii a fost marcata la Palatul Republicii cu un concert de muzica populara.

Cand parea ca nu mai exista speranta si ca intreaga munca a artistilor a fost in zadar, scena de la Palatul Republicii a gazduit solistii si instrumentistii de la Filarmonica Nationala, care au sarbatorit cei 80 de ani de excelenta in muzica a ei.

Orchestra de muzica populara „Folclor” in frunte cu prim-dirijorul Petre Neamtu, au incantat publicul alaturi de mai multi interpreti, precum Iustina Scarlat, Valentin Butucel si Nicolae Palit, care spune ca „Nu putem trai numai in tristete si numai cu ganduri sumbre sau negative. Oricum vom trece si peste acest necaz.”, ceea ce l-a facut sa cante doua piese vesele la concertul sustinut.

Directorul Filarmonicii afirma ca este recunoscatoare celor de la Palatul Republicii pentru receptivitate si chiar daca este provizorie aceasta colaborare, se simt confortabil si au fost primiti cu bratele deschise. „Stresul si durerea din suflet nu a trecut si nu va trece foarte mult timp, dar sunt convinsa ca oamenii, artistii se vor simti bine acolo unde vor fi impreuna si vor face ceea ce le place sa faca si ceea ce pot face. Pana la urma, patrimoniul este artistul in sine si nu doar un sediu.”, a spus Svetlana Bivol in cadrul interviului pentru O Seara Perfecta.

Prezent la concert a fost si compozitorul Marian Starcea, care a asteptat cu nerabdare sa vada din nou artistii pe scena. El spune ca datorita faptului ca Orchestra „Folclor” a cantat pe nenumarate scene, nu este un lucru deosebit ca de aceasta data gazda le-a fost Palatul Republicii si nu Filarmonica Nationala „Serghei Lunchevici”.

Mai multe detalii despre eveniment, afli din reportajul de mai jos:

Citeste si :  Incepe o cariera solo? Roman Iagupov, vocalistul trupei „Zdob si Zdub”, si-a creat un canal de YouTube si a lansat o piesa

Foto simbol: Google.com

Articole din aceeasi categorie