15.10.2020
Anul 2021 promite a fi unul hot! Pompierii australieni si-au unit fortele pentru o cauza nobila

2019 si inceputul anului 2020 a fost o perioada deosebit de devastatoare, iar lumea s-a intristat in Australia, deoarece a avut de suferit din cauza incendiilor catastrofale, in urma carora au ars padurile, inregistandu-se o pierdere estimata de un miliard de animale. In timp ce focurile ar fi disparut, padurea distrusa a facut imposibila revenirea in habitatul lor natural a multor animale salbatice stramutate.

Citeste si :  O vedeta si-a postat accidental sanii pe retelele de socializare. Acum fanii se dezbraca pe Twitter pentru a o sustine

Ca in fiecare an si de aceasta data renumitul calendar australian al pompierilor si-a prezentat noua versiune. Anul acesta au fost produse 6 exemplare unice, inclusiv 2 versiuni noi. Noul calendar „Hero” onoreaza munca grea a pompierilor australieni de-a lungul acestei crize, in timp ce noul calendar „Animal Lovers” pune in centrul atentiei o gama variata de animalele salbatice australiene.

„Nimeni nu a ramas neafectat, urmarind animalele noastre salbatice pretioase, care incercau sa scape de incendii, iar pierderea lumii animale este dincolo de intelegere. Cei de la Calendarul pompierilor australieni au decis ca toate eforturile noastre trebuie sa se concentreze asupra florei si faunei australiene din acest an", declara David Rogers, directorul Calendarulului pompierilor australieni.

Anul acesta popularul Calendar al iubitorilor de animale va fi mai important ca niciodata. Versiunea din 2021 va juca un rol vital in solutionarea problemelor aparute din cauza incendiilor recente. Banii obtinuti din vanzarile calendarului 2020 au ajutat la achizitionarea de echipamente noi. Timp de aproape 6 luni, Dr. Michael Pyne si echipa sa de veterinari si voluntari au lucrat 24 de ore din 24 pentru a salva diverse animale precum: koala, wombats, canguri, pasari si altele.

„Sprijinul din donatiile pe care le-a oferit calendarul a fost vital pentru stingerea incendiilor. Aprovizionarea a fost foarte limitata si fondurile pe care le-am strans au ajutat la salvarea multor animale”, a spus Dr. Michael Pyne, veterinar sef la Spitalul Currumbin Wildlife din Queensland. 

Cativa voluntari, dar si pompierii au fost rugati sa isi aduca propriii prieteni patrupezi, la sedinta foto, pentru a ajuta la crearea acestor calendare. Fondurile stranse vor permite ca animalele mai putin norocoase sa-si gaseasca o noua casa, prin intermediul organizatiilor de salvare, precum Safe Haven Animal Rescue si All Breeds Canine Rescue. 

„Dupa ce am luptat impotriva incendiilor si am asistat la aceasta devastare a faunei, echipajul meu si cu mine ne-am simtit obligati sa facem mai multe. Am donat bani pentru ingrijirea unui koala numit Anwen si dupa ce am vazut munca desfasurata de voluntarii de la Port Macquarie Spitalul Koala, perspectiva noastra asupra protectiei faunei a fost schimbata pentru totdeauna. ", a spus Cameron Simpson, pompierul principal din New South Wales. 

Australian Firefighters Calendar este supranumit „cel mai popular din lume” si se afla deja la a 28-a editie.

Citeste si :  Relatia lor a trecut la o alta etapa! Roman Burlaca si Gabriella Damir - intr-o fotografie emotionanta in fata lacasului sfant!

Surse foto: Google.com, australianfirefighterscalendar.com

Articole din aceeasi categorie