Femeia cu ochi de diamant. De unde vine Suada Karkouki - cea mai orientala aparitie de la TV: "Prenumele l-am mostenit de la bunica de pe linia tatalui, care este din Damasc, Siria"

Cu siguranta, cand urmareai stirile de la PRO TV te-ai intrebat de unde vine Suada Karkouki, care poseda un nume si o infatisare deosebita. Frumoasa cu ochii verzi are gene arabe, ceea ce o caracterizeaza este calmul si frumusetea interioara. Afla din interviul oferit exclusiv pentru perfecte.md povestea de dragoste a parintilor ei, care se exprima prin priviri, dar si ce a invatat de la tatal ei.

De unde vin numele, prenumele tau, dar si originile? 

"Prenumele l-am mostenit de la bunica de pe linia tatalui, care este din Damasc, Siria".

Cum s-au cunoscut parintii tai? 

"Tatal meu a ajuns in Moldova cu mai multi prieteni pentru a porni o afacere. Nu stia niciun cuvant in romana si, evident, mama nu cunostea araba. S-au vazut intamplator de cateva ori, iar apoi tatal meu venise cu un traducator ca sa o invite la cafea. Mama spune ca la prima lor intalnire au comunicat prin semne, iar tatal meu incerca sa o invete cate un cuvant in araba. Asa au decurs primele discutii. Povestea lor mereu imi aminteste ca dragostea nu se vorbeste, nu are nevoie de cuvinte. Este suficient s-o vezi in ochii omului drag".

Ce valori, obiceiuri ai preluat din Siria?

"Tatal meu nu ne-a impus restrictii ori reguli legate de religie sau limba vorbita acasa. Ceea ce a invatat din familia lui si ne-a transmis si noua este ca orice conflict ori problema trebuie solutionata calm. Nu l-am auzit niciodata sa strige, chiar si cand ceva nu mergea bine. Ne-a invatat sa ne iubim aproapele si sa iertam".

Ai fost vreodata acolo? 

"Am fost in Siria de cateva ori, dar cand eram foarte mica. Asa ca nu-mi mai amintesc de vizitele mele la rudele de acolo. Urma sa zbor in Damasc in adolescenta, dar tocmai incepuse conflictul din Siria si am amanat calatoria".

Ce semnifica prenumele tau?

"Prenumele meu semnifica fericire, imi spunea tata. Am mai gasit in unele surse ca s-ar traduce si ca Zeita impacaciunii si a Induplecarii. Nu stiu cat de mult ma reprezinta, dar intotdeauna mi-a fost drag numele meu".

Ce calitati avea tatal tau si il facea diferit de barbatii din Moldova?

"Tatal meu gatea bine si tare gustos. De multe ori, rudele il rugau sa pregateasca ceva cand veneau in vizita. Iar cafeaua era deosebita. Am impresia uneori ca vecinii intentionat veneau dupa ceva tocmai in momentul in care se prepara cafeaua".

Ai avut momente in care erai privita ciudat din cauza numelui si cum reactionai? 

"Ce-i drept, de muuuuulte ori oamenii ma intreaba repetat cum ma numesc ori imi schimonosesc premumele. Nu toti il memorizeaza din prima, dar asta nu m-a incomodat niciodata. Nici nu-mi imaginez acum sa ma fi numit parintii altfel".

Cum crezi, ce te face diferita de celelalte femei? 

"Fiecare femeie e frumoasa in felul ei si eu chiar cred in asta. N-as irosi niciodata timpul sa ma gandesc cum sunt eu in comparatie cu alte fete, femei, mame. In fiecare zi incerc sa devin cea mai buna versiune a mea".

Descrie femeile din Moldova in trei cuvinte...

"Rabdatoare, puternice, iubitoare".

 Ce ai invatat de la mama ta? 

 "Inca invat de la mama mea sa fiu mama perfecta pentru copiii ei. Ea a stiut cum sa o faca. Invat sa fiu puternica, sa nu astept sa-mi cada ceva din cer, sa muncesc daca vreau sa obtin ceva.

Care sunt femeile care te inspira? 

"Mama, bunica, prietena, de la toate am gasit inspiratie si motivatie, intr-un anumit moment din viata mea. Am gasit putere si blandete, rabdare si darzenie. Cred ca important este doar sa vrei sa te inspiri. Pana la urma, frumusetea e in ochii celui care priveste".

Cum crezi, care este menirea femeii pe Pamant? 

"Daca femeia n-ar deveni mama, n-ar mai exista nimic".

Cum te caracterizezi in rol de mama si care sunt sfaturile cele mai importante pe care le vei da fetitei tale? 

"Incerc sa fiu o mama buna pentru fata mea. Poate candva o sa-mi spuna ea daca mi-a reusit. O sa-i spun sa fie adevarata, sa fie asa cum este ea, indiferent de cine o sa-i iasa in cale".

Ce faci, de obicei, de Ziua Internationala a Femeii?

"8 martie mereu va fi despre mama mea, chiar daca am devenit si eu mama. Cum o fac mereu in aceasta zi, o sa merg la ea cu un buchet de flori galbene, culoarea ei preferata".

Articole din aceeasi categorie