03.06.2020
Uleiul de ricin: par stralucitor, piele catifelata, unghii rezistente, sprancene dese

Este originar din India, dar folosit pe larg in intreaga lume. Pe langa faptul ca boabele de ricin, cele responsabile cu producerea uleiului, pot fi folosite in alimentatie, uleiul de ricin este un derivat natural, care, prin proprietatile sale, este utilizat intr-o gama variata de tratamente cosmetice de infrumusetare, dar si pentru prevenirea, combaterea sau corectarea variatelor afectiuni corporale.

Pe langa proprietatile antibacteriene, antifungice si antivirale, uleiul de ricin contine un numar important de antioxidanti, fiind totodata singura sursa cunoscuta de acizi grasi nesaturati, din care face parte si acidul ricinoleic, cu rol in protejarea si ingrijirea pielii si a parului.

Uleiul de ricin poate fi aplicat pur si simplu pe par sau in combinatie cu ulei de masline, zeama de lamaie si galbenus de ou. Aceasta masca trebuie tinuta pe par cateva ore, dupa care acesta se va spala in mod normal. Aplicarea acestui amestec de 2-3 ori pe saptamana, te va ajuta sa ai un par sanatos, bogat, stralucitor si care va creste mult mai repede decat in mod obisnuit.

Uleiul de ricin este foarte util si pentru ingrijirea pielii. In acest fel, problema cearcanelor poate fi foarte usor remediata daca aplici, inainte de culcare, pe suprafata acestora, ulei de ricin, pe care il vei lasa sa actioneze pe timpul noptii. Nu numai ca uleiul te ajuta la indepartarea zonelor negre de sub ochi, dar va contribui la estomparea ridurilor si la catifelarea tenului. Acesta are rol si in ingrijirea si hidratarea pielii corpului.

Daca ai unghiile moi, care se rup frecvent, atunci uleiul de ricin este remediul cel mai indicat. Tot ce trebuie sa faci este sa ungi si sa masezi mainile si, implicit, unghiile, cu ulei de ricin in fiecare seara, timp de o luna, dupa care acoperi mainile cu o pereche de manusi de bumbac pe timpul noptii. In dimineata urmatoare spala mainile cu apa calda si, eventual, cu sapun.

Uleiul de ricin este util si in cazul in care vrei sa iti desavarsesti privirea, in sensul in care, prin simpla aplicare, dupa demachiere, a catorva picaturi de ulei cu varful degetelor pe gene, dar si pe sprancene, acestea vor creste intr-un ritm rapid si vor fi mult mai dese.


Articole din aceeasi categorie