16.08.2019
Trei fructe de vara ideale pentru masti cosmetice
Daca vrei sa incerci ceva nou, pe langa tratamentele de infrumusetare de la salon, ia in calcul sa-ti prepari cateva masti cosmetice din fructe de vara. Acestea sunt proaspete, au efect hidratant, revigorant sau impotriva imbatranirii premature a tenului. Dintre ele iti recomandam pepenele rosu, caisele si zmeura.

Masca antirid din caise

In combinatie cu alte ingrediente, caisele pot fi o excelenta optiune pentru a combate ridurile. Incearca un preparat cosmetic in care amesteci caise cu ulei de masline si miere.

Ingrediente:

2 sau 3 caise bine coapte;

o lingura de miere organica;

o lingura de ulei de masline.

Cum se prepara si se aplica:

Curata coaja caiselor, scoate samburii si pune-le intr-un bol sau in mixer. Toarna peste ele mierea si uleiul de masline si amesteca pana obtii o pasta cremoasa. Aplic-o pe zonele cu riduri, atat de pe fata, cat si de pe decolteu sau gat. Lasa sa actioneze 15-20 de minute, apoi clateste cu apa rece din abundenta. Fa acest tratament de doua sau de trei ori pe saptamana.

Masca tonifianta din pepene rosu

Pepenele rosu este cunoscut pentru proprietatile hidratante, tonice si astringente in industria frumusetii. Este atat de usor de folosit, cu beneficii atat de mari, incat chiar trebuie sa-l incerci. Poti aplica pe tenul curat sucul proaspat de pepene sau pur si simplu sa iei o bucata rece si sa o treci pe toata fata si pe gat si decolteu. Lasi sa actioneze 10-15 minute si apoi clatesti bine. Vei simti pielea proaspata, tonifiata si plina de energie. De asemenea, daca ai tenul uscat, amesteca sucul de pepene proaspat cu un pic de miere organica si aplica masca pe fata. Pielea va deveni moale si catifelata, dupa ce lasi sa actioneze un sfert de ora si clatesti cu apa din abundenta.

Crema de fata din zmeura

Daca vrei sa redai prospetimea tenului si sa alungi de pe fata oboseala si semnele imbatranirii, alege sa-ti prepari o crema-masca din zmeura. Profita de aceasta perioada, cand gasesti in piete zmeura proaspata. Tine minte ca aceasta crema trebuie aplicata imediat ce ai preparat-o si nu trebuie tinuta la frigider. De asemenea, ai nevoie de ingrediente proaspete.

Ingrediente:

6-8 boabe de zmeura proaspete;

o lingurita de miere;

o lingurita sau jumatate de lapte (cat sa se formeze o pasta);

Mod de preparare si de aplicare:

Zdrobeste zmeura, toarna laptele si mierea si amesteca pana formezi o pasta omogena. Aplic-o pe fata, evitand zona din jurul ochilor. Dupa 15 minute, clateste cu apa calda pana cureti si cea mai mica urma. Iti vei simti tenul proaspat si catifelat.

Sursa foto: Google.com, Instagram.com

Articole din aceeasi categorie