28.03.2022
Te pregatesti pentru sezonul estival? Afla de la nutritionista, Anastasia Silivestru, cum sa te alimentezi ca sa nu traumezi organismul: „Este bine ca dieta sa fie echilibrata si sa nu ne putem scopuri pe care nu le putem atinge” - VIDEO

In cadrul emisiunii iSanatate, nutritionista Anastasia Silivestru a vorbit despre o alimentatie sanatoasa si a dat cateva sfaturi, recomandari celor care vor sa se alimenteze corect, sa slabeasca si sa duca un mod sanatos de viata. 

Odata cu venirea primaverii, a verii, femeile incep sa se pregateasca pentru sezonul de plaja. Insa, dietele pe care acestea le folosesc pentru a slabi nu sunt cele mai bune. „In primul rand, daca dietele sunt bogate in proteine, atunci riscam sa folosim proteine pe cont de conbustibil si asa nu e bine. Asta duce la numeroase afectiuni de sanatate, incarcam rinichii si ficatul si nu este deloc bine. Este bine ca dieta sa fie echilibrata si sa nu ne putem scopuri pe care nu le putem atinge. Daca am mancat toata si am adaugat foarte mult kilograme, este practic imposibil sa dam jos intr-o luna acele kilograme. Nu trebuie sa facem exces de produse, pentru ca orice produs, cat de bun sau rau nu ar fi, in exces este echivalent cu o situatie nu in favoarea noastra”. 

Totusi, cum trebuie sa ne alimentam in caz ca vrem sa dam jos cateva kilograme. „Eu recomand trei mese principale. Gustarile la necesitate, dar iarasi, depinde de starea organismului. Daca avem o insulino rezistenta, atunci gustarile nu sunt recomandate. Trei mese principale pe zi sunt suficiente. Este de preferat pentru persoanele care vor sa slabeasca ca masa de seara sa fie construita din proteine, si anume proteine vegetale si foarte multe legume”. 

Orlando Bloom - in casa moldoveanului Igor Hincu! „A mancat pepene murat, a mers in pivnite si a dat dovada de multa simplitate”. Vezi ce impresii a lasat celebrul actor oamenilor care l-au cunoscut, dar si refugiatilor din Ucraina - VIDEO

De multe ori cei care vor sa slabeasca exclud fructele, caci ele ingrasa. „Fructele nu ingrasa daca stim sa le consumam cum trebuie. Ele trebuie consumate pe stomacul gol, de dimineata, pentru ca in asa mod scade riscul ca ele sa fermenteze alcoolic. In timpul zilei evitam fructele”.

Alte noutati din health&beauty, sport, nutritie si povesti cu oameni fascinanti gasesti pe site-ul emisiunii iSanatate.

Articole din aceeasi categorie