Mediul online este plin cu trucuri și sfaturi legate de skincare, dar totuși multe dintre ele sunt niște mituri care pot să facă mai mult rău decât bine.
Daniela Cheltuitor l-a botezat pe micuțul Mark! Cu câți nași de botez s-a ales fiul ei - VIDEO
Victoria Gorbenco a menționat care sunt cele mai frecvente mituri pe care le aude aproape zilnic: „Fiindcă suntem în perioada însorită, faptul că protecția solară trebuie utilizată doar în perioada însorită și cantitatea ei nu contează. Multe fete îmi spun că-și aplică protecția solară, dar oricum s-au ars la soare sau oricum le-au apărut pete. La capitolul protecție solară este importantă nu doar valoarea pe care noi o vedem pe ambalaj, dar și cantitatea de produs pe care o aplicăm, este similar ca administrarea diferitor medicamente”.
Ești în căutarea rochiei perfecte pentru balul de absolvire? Vezi unde o poți găsi - VIDEO
Un alt mit care este deseori întâlnit este faptul că retinolul se folosește doar în perioada rece a anului. Victoria a deslușit misterul și a spus: „Acesta este un mit foarte des întâlnit, nu știu de unde vine. Sunt persoane care trăiesc în zone unde permanent e cald și permanent e soare și atunci aceste persoane nu pot utiliza retinolul? Retinolul și toți retinozoizii pot fi folosiți în orice perioadă a anului. Mitul vine de la faptul că retinolul are efectul ăsta anti-age și atunci când ieșim la soare fără protecție, toate eforturile noastre ajung la 0 și atunci nu e sens să folosești un retinol fără a te proteja de soare”.
Un alt aspect sunt prosoapele de unică folosință în special în cazul când ai un ten acneic. „Ăsta cred că e unul din cele mai frecvente mituri, deoarece acneea se asociază foarte des cu o igienă proastă, ceea ce absolut nu are nici o legătură. Nu este adevărat și nu este nevoie ca o persoană cu acnee să se spele mai des pe față sau să se șteargă neapărat cu prosoape de unică folosință”, a spus dermatologul, Victoria Gorbenco.
Se spune că toate problemele legate de ten vin din interiorul organismului. Victoria însă a dezvăluit: „Depinde ce problemă, într-adevăr sunt probleme care se manfestă pe piele ca urmare a unor boli sistemice care afectează întregul organism sau alte organe. Însă dacă vorbim despre acnee atunci este deseori întâlnită o discuție în popor că trebuie să tratăm ceva în interior ca să salvăm acneea. Este deja bine stabilit că acneea este o boală a pielii și se tratează pielea”.
Escapadă de cuplu! Unde a ales să sărbătorească Rodica Untilă aniversarea soțului - VIDEO