07.06.2024
Să nu faci asta cu pielea ta niciodată! Top 5 mituri despre îngrijirea tenului - VIDEO

Produsele hand-made aduc beneficii tenului nostru, retinolul poate fi folosit doar în perioada rece a anului sau pielea este oglinda organismului, sunt doar câteva mituri care circulă activ în mediul online, iar astfel, ne este greu să distingem adevăruri şi falsuri despre îngrijirea tenului. Dermatologul, Victoria Gorbenco face lumină şi spune care sunt cele mai frecvente mituri legate de îngrijirea tenului. Mai multe sfaturi, află dintr-un reportaj marca O Seară Perfectă.

Mediul online este plin cu trucuri și sfaturi legate de skincare, dar totuși multe dintre ele sunt niște mituri care pot să facă mai mult rău decât bine. 

Daniela Cheltuitor l-a botezat pe micuțul Mark! Cu câți nași de botez s-a ales fiul ei - VIDEO

Victoria Gorbenco a menționat care sunt cele mai frecvente mituri pe care le aude aproape zilnic: „Fiindcă suntem în perioada însorită, faptul că protecția solară trebuie utilizată doar în perioada însorită și cantitatea ei nu contează. Multe fete îmi spun că-și aplică protecția solară, dar oricum s-au ars la soare sau oricum le-au apărut pete. La capitolul protecție solară este importantă nu doar valoarea pe care noi o vedem pe ambalaj, dar și cantitatea de produs pe care o aplicăm, este similar ca administrarea diferitor medicamente”.

Mituri despre skincare | wowskin.ro – WowSkin Romania

Ești în căutarea rochiei perfecte pentru balul de absolvire? Vezi unde o poți găsi - VIDEO

Un alt mit care este deseori întâlnit este faptul că retinolul se folosește doar în perioada rece a anului. Victoria a deslușit misterul și a spus: „Acesta este un mit foarte des întâlnit, nu știu de unde vine. Sunt persoane care trăiesc în zone unde permanent e cald și permanent e soare și atunci aceste persoane nu pot utiliza retinolul? Retinolul și toți retinozoizii pot fi folosiți în orice perioadă a anului. Mitul vine de la faptul că retinolul are efectul ăsta anti-age și atunci când ieșim la soare fără protecție, toate eforturile noastre ajung la 0 și atunci nu e sens să folosești un retinol fără a te proteja de soare”.

Retinol: para que serve e como usar? Beyoung explica!, retinol para que  serve - thirstymag.com

Un alt aspect sunt prosoapele de unică folosință în special în cazul când ai un ten acneic. „Ăsta cred că e unul din cele mai frecvente mituri, deoarece acneea se asociază foarte des cu o igienă proastă, ceea ce absolut nu are nici o legătură. Nu este adevărat și nu este nevoie ca o persoană cu acnee să se spele mai des pe față sau să se șteargă neapărat cu prosoape de unică folosință”, a spus dermatologul, Victoria Gorbenco.

Se spune că toate problemele legate de ten vin din interiorul organismului. Victoria însă a dezvăluit: „Depinde ce problemă, într-adevăr sunt probleme care se manfestă pe piele ca urmare a unor boli sistemice care afectează întregul organism sau alte organe. Însă dacă vorbim despre acnee atunci este deseori întâlnită o discuție în popor că trebuie să tratăm ceva în interior ca să salvăm acneea. Este deja bine stabilit că acneea este o boală a pielii și se tratează pielea”.

Acnee Vulgară: Simptome și Tratament | Dr. Leventer Centre

Escapadă de cuplu! Unde a ales să sărbătorească Rodica Untilă aniversarea soțului - VIDEO

Articole din aceeasi categorie