01.08.2019
N-ar recunoaste niciodata, dar si barbatii isi fac operatii estetice. Vezi care sunt cele mai solicitate la noi
Daca acum cativa ani pacienti ai clinicilor de chirurgie estetica erau in mare parte femei, se pare ca standardele societatii si-au pus amprenta si pe barbati, in ultima vreme, numarul celor care apeleaza la chirurgia estetica fiind din ce in ce mai mare, inclusiv in tara noastra.

Lunar, spune chirurgul plastician Anatol Taran, in medie 3-4 barbati apeleaza la proceduri de infrumusetare. Vi le prezentam in continuare pe cele mai solicitate. 

Blefaroplastia superioara, inferioara si transconjunctivala

Pleoapa cazuta sau ptoza palpebrala, dar si pungile infraorbitare pot interveni din cauza inaintarii in varsta, cand se relaxeaza tesuturile la nivelul orbito-palpebral, dar pot fi si ereditare si dau senzatia de ochi obositi si tristi.

Astfel, blefaroplastia superioara ridica pleoapa si deschide privirea, iar prin intermediul blefaroplastiei inferioare se inlatura surplusul de piele ptozat si tesutul adipos.

Blefaroplastia transconjunctivala inlatura eficient pungile de sub ochi prin eliminarea excesului de piele si tesut adipos din jurul ochilor si reduce aspectul obosit. 

Lifting facial

Desi poate parea o procedura destinata exclusiv femeilor, liftingul facial se poate realiza cu succes si in cazul barbatilor.

Un barbat se poate simti fericit, calm si relaxat, dar ridurile de pe frunte il fac sa para nervos, tensionat, obosit si mai batran. 

Asa ca una dintre cele mai cerute interventii se pare ca este cea pentru corectarea ridurilor de pe frunte. 

Rinoplastie 

Frumusetea inseamna simetrie, inclusiv in cazul barbatilor. Asa ca in ultimii ani, se observa ca si barbatii au inceput sa apeleze la rinoplastie pentru a remedia anumite deficiente, dar si pentru mai multa incredere in sine. 

Transplant de par

Caderea sau rarirea parului aduce cu sine nesiguranta si frustrare. Pentru a-si recapata increderea in sine, doctorii au venit in ajutorul barbatilor, facandu-se adevarate minuni cu ajutorul implantului de par.

Implantul de par poate fi realizat sub anestezie locala sau sedare intravenoasa si dureaza intre 3 si 5 ore. Este o tehnica migaloasa, dar cu rezultate foarte bune si se realizeaza si in tara noastra. 

Articole din aceeasi categorie