18.10.2020
Frumoasa si increzatoare: 5 motive pentru care este avantajos sa te machiezi in fiecare zi

Machiajul este folosit pentru imbunatatirea aspectului fizic inca din cele mai vechi timpuri. Primii oameni despre care se stie ca au folosit produse cosmetice pentru a amplifica trasaturile frumoase sunt egiptenii. In acele timpuri insa machiajul consta doar in colorarea ochilor.

Citeste si :  Xenia Deli - criticata pentru lookul sau. „Se pare ca fiecare invata din propriile greseli”

In prezent, machiajul si cosmeticele sunt importante atat pentru femei, cat si pentru barbati, care au devenit din ce in ce mai interesati de felul cum arata.

Importanta produselor cosmetice s-a intensificat odata cu dorinta tot mai staruitoare a oamenilor de a ramane tineri si atragatori. Astfel, produsele cosmetice sunt disponibile astazi in numeroase forme: de la rujuri si fonduri de ten, contururi pentru ochi si oje pana la spray-uri pentru par si parfumuri.

Machiajul ne ajuta, asadar, sa avem un look agreabil, insa acesta nu este singurul beneficiu al folosirii produselor cosmetice. Exista numeroase avantaje suplimentare ale make-up-ului.

1. Te ajuta sa fii mai increzatoare

Unul dintre cele mai importante motive pentru care femeile aleg sa poarte machiaj este ca le ajuta sa fie mai increzatoare in fortele proprii. Cu ajutorul produselor cosmetice, poti simti ca ai control asupra lucrurilor si situatiilor pe care esti nevoita sa le rezolvi.

Totodata, machiajul te ajuta sa te simti frumoasa si astfel incepi fiecare zi cu o atitudine pozitiva si cu zambetul pe buze. Pentru ca, asa cum spun fondatoarele brandului Benefit, Jean si Jane Ford, zambetul este cel mai bun produs cosmetic.

2. Iti protejeaza pielea

Machiajul te ajuta sa-ti protejezi pielea si sa tii la distanta factorii poluanti care o pot afecta. Produsele cosmetice folosite in viata de zi cu zi creeaza o bariera fina in jurul tenului, pentru a impiedica expunerea directa la praf. Cu toate ca make-up-ul nu ofera protectie totala impotriva factorilor de mediu care pot afecta pielea, folosirea acestuia minimizeaza riscurile.

3. Te ajuta sa pari mai tanara

Unul dintre cele mai importante beneficii ale folosirii machiajului este ca te ajuta sa pari mai tanara si sunt unele momente in viata cand acest lucru conteaza foarte mult pentru stima de sine. Cu ajutorul make-up-ului folosit in mod corespunzator, poti ascunde liniile fine, ridurile si petele de imbatranire.

Pe de alta parte, folosirea in exces a produselor cosmetice si lipsa unui ritual adecvat de curatare a tenului se numara printre motivele care pot duce la imbatranirea pielii. Drept urmare, este important sa nu abuzezi de make-up si sa folosesti produsele cosmetice potrivite pentru tine.

4. Iti ofera timp pentru tine

Timpul pe care il petreci in fata oglinzii avand grija de tenul tau este un moment pe care il aloci propriei persoane si nevoii de a fi singura cu gandurile tale.

Dimineata, in timpul ritualului de ingrijire, poti pune cap la cap lucrurile pe care le ai de facut in timpul zilei. Seara, cand renunti la make-up si iti cureti tenul pentru a-l pregati de o noua zi, poti face un bilant al celor mai importante momente ale ultimelor 12 ore.

5. Te ajuta sa te faci remarcata

Un alt avantaj al folosirii produselor cosmetice este ca te ajuta sa iti pui in evidenta trasaturile chipului. Astfel, cu ajutorul machiajului, poti sa subliniezi albastrul ochilor, sa conturezi pometii sau sa atragi atentia asupra formelor buzelor tale. Make-up-ul este unul dintre cei mai buni aliati ai unei femei care isi doreste sa faca o prima impresie buna.

Nu in ultimul rand, machiajul te poate ajuta sa arati mai bine in fotografii. Desi in ultima perioada au aparut foarte multe programe de editare, machiajul este unul dintre cele mai bune filtre pentru reusita unei imagini. Daca iti place sa stai in fata camerelor de fotografiat, vei observa ca pozele in care esti machiata au mai multa „personalitate“.

Citeste si :  Ce se poarta in acest sezon? Stilista Xenia Bugneac: „Daca optati pentru un trenci care sa fie confectionat din stofa de calitate, poate sa va slujeasca ani multi.”

Sursa foto: Lia Koltyrina/ Shutterstock

Articole din aceeasi categorie