Micropigmentarea sprâncenelor constă în tatuarea cosmetică, cu efect semi-permanent, a golurilor dintre firele sprâncenelor, astfel încât să se obțină o formă plină a acestora.
„Acum mulți ani se folosea termenul tatuaj, însă astăzi vorbim despre micropigmentare, care este o tehnică mult mai fină, superficială și naturală. Problema apare atunci când cliente vin cu lucrări vechi, cu sprâncene tatuate adânc, cu forme greșite sau în culori care au devenit între timp verzi sau albastre. În astfel de cazuri, nu e corect să încercăm să „cârpim” lucrarea veche, este necesar să o înlăturăm complet pentru a putea crea ceva frumos și natural ”, a explicat specialista în micropigmentare Diana Nasu.

Cum are loc procedura de înlăturare cu laser?
Înlăturarea tatuajului cu laser este metoda cea mai eficientă și sigură, dar necesită răbdare și mai multe ședințe.
„Procedura durează în jur de 10 minute, cu tot cu consultație și indicații pentru îngrijirea pielii după intervenție. Nu este o procedură confortabilă, dar este suportabilă. Nu folosim anestezie, pentru că în cazul pigmentului adânc anestezia nu are efectul dorit” ,a menționat specialista.
Laserul acționează prin „mărunțirea” pigmentului în particule microscopice, care sunt apoi eliminate natural prin sistemul limfatic. Din acest motiv, este obligatoriu ca între ședințe să treacă cel puțin o lună, pentru a permite corpului să proceseze pigmentul.

Câte ședințe sunt necesare?
Totul depinde de culoarea și adâncimea tatuajului inițial. În general, sunt necesare 4-5 ședințe pentru rezultate vizibile.
„Pielea nu este traumatizată, rămâne doar ușor roșie pentru 1-2 ore după intervenție”, adaugă Diana.
Abia după finalizarea tratamentului și după o perioadă de pauză, se poate realiza o nouă procedură de micropigmentare, adaptată noilor dorințe ale clientei.
Laserul nu se folosește doar la îndepărtarea pigmentului din sprânceană, aceeași metodă se aplică și în cazul tatuajelor corporale.
„Pe corp, tatuajele se pot înlătura prin același procedeu, cu laser. Este sigur și eficient, dar presupune la fel timp, răbdare și mai multe ședințe” , explică specialista.

Așteptarea a luat sfârșit! Cristian Porcari a lansat hit-ul primăverii - VIDEO
Micropigmentarea este cel mai des folosită pe față pentru a îmbunătăți aspectul sprâncenelor, genelor, pleoapelor și buzelor, dar este utilizată și pentru a camufla sau a îmbunătăți aspectul cicatricilor, pentru a uniformiza culoarea pielii și pentru a restabili culoarea zonelor de piele care și-au pierdut nuanța obișnuită.
SURSA FOTO: ARHIVA PRO TV CHIȘINĂU; GOOGLE