Diana Munteanu-Covila, medic dermatolog-cosmetolog al clinicii Estetic-Sana afirmă că pasiunea pentru acest domeniu a avut-o încă de când era mică:
„Practic, altă viziune decât cea medicală nu am văzut niciodată. Venind dintr-o familie de medici, parcursul meu era foarte clar, chiar după clasa a IX-a, când trebuia să decid, profilul real sau uman, pentru ca să merg la Universitatea de Medicină. Am crescut în asta și în altceva nu m-am văzut niciodată”.
Domeniul esteticii s-a schimbat foarte mult și a evoluat pe parcursul anilor.
Acum 20 de ani, Clinica Estetic-Sana arăta cu totul diferit.
„La început nu putea fi dotată cu utilaj performant, dar nici nu erau atâtea posibilități pe vremuri. Am avut încrederea și susținerea Catedrei de Dermatovenerologie, în special de la mentorul nostru, Vasile Sturza, care ne-a susținut, a venit în ajutor cu consultații permanente a pacienților, dar am avut și alți colaboratori. Catedra de Endocrinologie tot ne-a ajutat, așa cum ne doream să oferim consultații la nivel specializat pentru problemele precum obezitatea sau remodelarea corporală. Am avut invitați care lucrau cu noi, aveau deja o practică și o experiență mare, de aceea am pus atunci accent pe studiile colegilor care aveau practică și experiență ca să ne ghideze și să nu dăm greș”, a explicat Veronica Munteanu, director Estetic-Sana.

Fondatoarea spune că la început erau alte proceduri față de ce avem acum pe piață:
„Procedurile ce erau atunci în vogă erau mezoterapia, mărirea buzelor, neuroproteina botulinică. Din aparate erau mai puține, existau terapii mai simple, terapii cu microcurenți, masaje, mai mult erau aparate care nu făceau schimbări radicale”.
Victoria Roșca - gest emoționant! Actrița își donează ziua de naștere: „Să fim mai buni” - FOTO
Au existat greutăți, dar prin multă muncă și perseverență au ajuns la rezultatul dorit.
„Foarte mult a contat încrederea celor care ne-au ajutat, prietenii, familia, dar și colegii mei. Astăzi am ajuns să fim un complex modern care poate acorda servicii în diverse departamente, cu cele mai performante aparate, cu tehnologii de înaltă calitate”, a mai spus fondatoarea centrului Estetic-Sana.

De asemenea, Veronica Munteanu afirmă că au grijă să aleagă dealerii care livrează cu atenție mare produsele pe care le utilizează în proceduri:
„Atunci când iei în mână ceva, întotdeauna porți o răspundere imensă în fața clientului, a pacientului și până la urmă, tu ești ultimul responsabil pentru ceea ce se întâmplă acolo”.
Cu trecerea anilor, lucrurile s-au schimbat, iar acum naturalețea revine în trend.
„Revenim la naturalețe și suntem bucuroși de acest fapt, pentru că o perioadă s-a făcut excese și se vede. Noi mereu ne regăsim în modelul de pacient frumos, sănătos și în echilibru cu sine”, a spus medicul dermatolog-cosmetolog.

Îngrijirea pielii ar trebui să înceapă devreme, dar adaptată fiecărei etape din viață. În cazul adolescenților, tratamentele dermatologice pot începe de la 10-12 ani, în special pentru prevenirea acneei. În ceea ce privește prevenția anti-rid, vârsta optimă este puțin peste 25 de ani.
„Depinde și care este cauza cu care se adresează pacientul. Avem pacienți acneici care suferă de acnee și vorbim de o vârstă foarte fragedă. Dacă e să vorbim despre tratamente dermatologice, pacientul poate avea și în jur de 10-12 ani. Dacă este vorba deja de anti-rid, lifting, aici vorbim de o vârstă aproximativ de după 25-27 de ani. Studiile au demonstrat că la 27 de ani începem să pierdem colagenul”, a explicat specialista.

Un truc interesant sugerat de specialistă este analiza chipului mamei din tinerețe, pentru a anticipa modul în care vom îmbătrâni.
„Aduceți o poză de-a mamei din tinerețe și veți vedea asemănarea. Noi moștenim anumite trăsături, morfotipuri de îmbătrânire, de mimică, de încruntare, de zâmbet, și atunci, uitându-ne la chipul mamei putem vedea ce am putea obține. Persoanele care au o mimică foarte activă, noi știm că vor avea riduri pronunțate în zona frunții și a ochilor, atunci vorbim de profilaxie cu neuroproteina botulinică”, a spus medicul.
Multă vreme, botoxul a fost perceput ca o intervenție care schimbă drastic trăsăturile. Astăzi, lucrurile stau diferit.
„Acest lucru nu este adevărat. Acum pacienții sunt mult mai informați și familiarizați cu acest termen și nu mai există acea frică de acum 10 ani. Atunci când intrau în cabinet spuneau „numai nu botox!”. Acum nu mai există asta, pentru că și tehnicile s-au schimbat, și conștientizarea, și informația a devenit mai accesibilă”, a notat Diana Munteanu-Covila.

Odată cu venirea verii, rutina de îngrijire a pielii trebuie ajustată. Texturile cremelor devin mai ușoare, iar protecția solară devine produsul de top din rutină.
„Pe perioada de iarnă am utilizat creme cu consistență mai grasă care ne-au protejat mai mult de frig și vânt, acum texturile pot să devină mai lejere. Obligatoriu vom utiliza cremă cu protecție solară cu SPF 50 și ne străduim să evităm contactul brusc cu razele solare, căci pielea are nevoie de o adaptare”.
În privința tratamentelor dermatologice, acestea nu mai sunt atât de sezonale.
„Tratamentul s-a modernizat, nu mai este atât de agresiv. Doar în cazul în care urmează o vacanță la mare cu expunere intensă la soare și la razele UV, vom face o pauză de 3 săptămâni, dar nu mai avem contraindicații categorice”, a notat Diana Munteanu-Covila, medic dermatolog-cosmetolog.
Frumusețea nu înseamnă schimbare radicală, ci prevenție, grijă zilnică și înțelegerea propriei moșteniri genetice. Iar vara aceasta, naturalețea este cel mai elegant trend.
SURSA FOTO: GOOGLE