Iată 9 dintre cele mai frecvente greșeli care sunt dăunătoare sănătății părului tău:
1. Prea multă căldură
Uscătorul, placa sau ondulatorul de păr sunt cele trei ustensile ce funcționează pe bază de căldură și dăunează serios părului tău, în special atunci când sunt utilizate zilnic sau, mai rău, de mai multe ori pe zi. În plus, dacă nici măcar nu folosești produse cu protecție împotriva acestui tip de expunere, poți plasa această cauză pe primul loc în topul factorilor dăunători părului tău.
2. Spălatul prea des al părului
Dacă nu ai un păr care se îngrașă rapid, nu este nevoie să îl speli în fiecare zi. Această acțiune poate provoca mult rău firului de par, întrucât îl usucă și îl face mult mai fragil. Părul scurt sau de lungime medie poate fi spălat o dată la 2-3 zile, în funcție de nevoie, în timp ce părul lung poate fi curățat chiar la 3-4 zile. În acest caz, vei reuși să te bucuri de efectele pozitive ale grăsimii naturale a părului (sebum) care, secretat în cantități normale, va menține părul sănătos, lucios și chiar va combate probleme precum ruperea firelor de păr. Evident, în exces, sebumul este dăunător.
3. Nefolosirea balsamului de păr
Este esențial ca, de fiecare dată când îți speli părul, după șamponare și clătire, să folosești un balsam potrivit tipului tău de păr. Sărind peste acest pas, părul tău ar putea căpăta un aspect nesănătos, devenind uscat și tern, fără strălucire și predispus la încurcare.
4. Periatul în exces
Deși toate cunoaștem poveștile din copilărie despre fetele cu păr lung, până în pământ, care își petreceau ziua stând la pieptănat, trebuie să știi că acest obicei nu este tocmai benefic părului tău. Făcând acest lucru prea des, riști ca firele de păr să se electrizeze și să stea în poziții nefirești, afectându-ți look-ul. În plus, această deprindere favorizează atât vârfurile despicate, cât și ruperea firului de păr. în plus, trebuie să ai grijă să folosești peria potrivită.
5. Periatul părului ud
Niciodată, dar absolut niciodată să nu periezi părul atunci când este ud! Dacă chiar este nevoie, singurul instrument pe care îl poți folosi, fără să dăuneze în măsura în care ar face-o o perie, este un pieptăn cu dinți foarte lungi și lați.
6. Ignorarea obiceiului de a tunde regulat vârfurile
Chiar și atunci când plănuiești să îți lași părul să crească mai lung și ai tendința să te ferești de foarfecă, este important să îți tunzi regulat vârfurile, pentru a păstra sănătatea părului tău. De fapt, făcând acest lucru, o dată la aproximativ 2 luni, poți fi sigură că părul tău va crește mai repede, în timp ce aspectul său va fi unul sănătos, strălucitor, proaspăt stilizat.
7. Neprotejarea părului atunci când se schimbă anotimpurile
Trecerea dintr-un sezon în altul este mereu binevenită, dar nu în ceea ce privește podoaba ta capilară. Schimbarea de temperatură, trecerea subită de la rece la cald, poate dăuna serios sănătății părului tău. Așadar, asigură-te că folosești produse ce îți mențin mereu părul protejat de schimbările meteorologice sezoniere. Spre exemplu, pe timpul verii ar trebui să folosești un șampon cu protecție împotriva razelor UV și împotriva clorului din piscină, în timp ce pe parcursul iernii obișnuiește-te să aplici un balsam anti-frizz.
8. Descurcarea forțată a părului
În niciun caz nu trebuie să faci uz de forță pentru a încerca să descurci părul. Mai mult faci rău în sensul în care, pe lângă durerea pe care o simți la nivelul scalpului, vei sfârși cu multe din acele fire rupte. Cel mai sigur și rapid mod este de a aplica un produs care ajută la descurcarea firelor de păr, după care periezi cu multă răbdare și atenție.
Horoscop 5 decembrie 2024. Propunere tentantă pentru o zodie
9. Un stil de viață dezordonat
Nimeni nu spune să îți schimbi complet stilul de viață pentru a avea un păr ca cel al modelelor din reclamele pentru produsele de specialitate, dar sunt foarte cunoscute efectele nocive ale consumului excesiv de țigări și alcool, precum și cele ale unui lanț nesfârșit de nopți pierdute. Aceste vicii își pun amprenta nu numai asupra aspectului părului tău, dar și pe starea ta generală de sănătate. Dacă totuși te regăsești printre acele femei ce aleg acest stil de viață, optează pentru un tratament pe bază de ulei încălzit sau pe un balsam fortifiant și în acest fel poți să mai reduci din afecțiuni.
Acum că te-ai informat și ai reușit, poate, să identifici ce anume nu faci în regulă, poți fi sigură că ai făcut primul pas către atingerea scopului tău. Include în ritualul zilnic de îngrijire a podoabei tale capilare aceste reguli și bucură-te de frumusețe și naturalețe.
SURSA FOTO: GOOGLE