21.02.2019
Ai pete pigmentare pe fata? Medicul Eugeniu Gorosenco, despre metodele de tratament: "Pentru petele profunde este nevoie sa apelam la solutii complexe."
Ai observat ca in timp, pe pielea ta au inceput sa apara pete mai inchise la culoare care nu mai dispar si nu stii care este solutia? Iata ce recomanda medicul specialist.

 

Petele maronii de pe fata pot aparea din mai multe cauze. Fie sunt provocate de agresiunile factorilor externi la nivelul pielii (expunerea prelungita la radiatiile UV), fie de un anumit tratament medicamentos (contraceptivele orale, tratamentele estro-progestative) sau chiar din cauza anumitor boli (disfunctiile tiroidiene, tumori ovariene, anticonvulsivantele), sustine medicul estetician – Eugeniu Gorosenco.

 

 

Petele de pe fata reprezinta acumulari ale melaninei, un pigment care este secretat de melanocite si care are rol de protectie si determina nuanta pielii fiecarei persoane. Daca sunt iritate in mod repetat aceste celule, atunci secretia de melanina poate scapa de sub control si prin producerea in exces, apar si petele pigmentare, care mai sunt cunoscute si sub denumirea de: pete de la soare, pistrui sau in cazuri mai avansate, melasma. Localizarea lor cea mai frecventa este la nivelul fetei, decolteului, spatelui, bratelor si mainilor, dar in unele situatii, apar si la nivelul coapselor si a gambelor. Varsta are un rol important in aparitia petelor pigmentare.

 

 

Acneea, pe de alta parte, poate lasa in urma sa pete pe piele. Aceasta hiperpigmentare postinflamatorie, cum se numeste, apare din cauza substantelor secretate de piele ca o reactie de aparare la inflamatiile cauzate de acnee sau de uscaciune. Aceste substante accelereaza si intensifica functionarea melanocitelor care elibereaza mai multa melanina si astfel, apar petele maronii. 

 

 

Exista mai multe metode pentru a scapa de petele pigmentare:

 

Tratarea petelor pigmentare recente


Daca petele maronii sunt recente, atunci le putem „rezolva” cu un peeling chimic superficial sau mediu ce contine acid lactic sau acid glycolic de exemplu, care elimina petele si stimuleaza regenerarea pielii. 

 

 

Tratarea petelor pigmentare vechi

 

Pentru petele profunde, „cu vechime”, este nevoie sa apelam la solutii mai complexe. Aici vorbim de microdermabraziune, peelingul chimic profund, mezoterapie, cel cu lumina intens pulsata sau cel cu laser fractionat (cu ajutorul carora se indeparteaza mai multe straturi ale pielii). 

 

 

Sursa foto: Google.com; Facebook.com / Eugeniu Gorosenco

Articole din aceeasi categorie