14.06.2019
In scoala era scutita de la lectiile de educatie fizica, iar astazi parcurge cu usurinta distante kilometrice. Ana Gancearuc: “La inceput, credeam ca imi iese inima din piept.”
Ii place sa traiasca in ritm alert si sa descopere locuri noi alergand. In ultimii 4 ani nu a ratat niciun maraton, a parcurs 42 kilometri la Berlin, la unul dintre cele 6 mari maratoane ale lumii, iar acum se pregateste pentru cel de la Boston.

Este vorba despre Ana Gancearuc, tanara care reuseste sa impresioneze prin curaj, munca si ambitie.

“In scoala nu eram admisa la lectiile de educatie fizica si eram trista ca nu aveam voie sa fac prea multa miscare.”, marturiseste tanara.

Ana spune ca toata aceasta experienta a inceput destul de neasteptat pentru ea: “Prin 2013, revenisem din SUA. Aveam cateva kilograme in plus, mergeam la bazin. Niste prieteni m-au invitat sa alergam la un eveniment organizat in Chisinau, vreo 3 kilometri. Credeam ca imi iese inima din piept. In 2014 am trecut la 10 kilometri, in 2015 – la 21. Am inceput sa frecventez mai des grupul sportiv si am ajuns acum la 6 antrenamente pe saptamana.”

Ea marturiseste ca are o atitudine foarte serioasa, de aceea pregatirile sale pentru fiecare maraton sunt bine spuse la punct. “Cand ma pregatesc de un maraton am un program, un antrenor. Mai mult de 35 kilometri nu facem. Ne pregatim, intervale, scari, mai multe chestii. Toate acestea ajuta sa ne pregatim fizic si mintal. E un efort maxim.”, recunoaste tanara.

Ce alte detalii curioase a povestiti Ana Gancearuc, vezi in interviu:

Sursa foto: Facebook.com/ Ana Gancearuc

Articole din aceeasi categorie