13.06.2019
Sedinte foto sexy la Cernobil. Turistii incarca poze indraznete pe Instagram, in goana dupa like-uri
Centrala nucleara de la Cernobil a devenit atractie turistica dupa lansarea serialului de mare succes, „Chernobyl”. Insa unii turisti au starnit o revolta in mediul online din cauza ipostazelor in care s-au fotografiat.

Chiar daca este una dintre cele mai poluate zone de pe glob, Cernobilul si orasul construit special pentru muncitorii care au ridicat centrala, Pripeat, sunt extrem de cautate de turisti. O adevarata „explozie” de vizitatori s-a produs imediat dupa lansarea serialului Chernobyl, care reconstituie evenimentele dramatice din aprilie 1986.

Nenumarate agentii de turism ofera servicii turistice si tururi ghidate in interiorul „zonei de excludere”, care azi nu mai este la fel de periculoasa. Insa, in goana pentru like-uri pe retelele sociale turistii au postat instantanee care intineaza memoria celor care au pierit in urma tragediei.

Aceasta tanara din Ucraina, care are putin peste 3.500 de urmaritori pe Instagram, a sperat sa-si sporeasca numarul de admiratori, realizand o sedinta foto sexy pe una dintre strazile orasului parasit Pripeat. Reactia fanilor pe care ii are nu a fost pe masura asteptarilor ei. Multi au dezaprobat gestul tinerei si i-au adresat cuvinte grele. 

„Este atat de dezgustator si lipsit de respect pentru victime. Sper ca esti mandra de tine ca iti vinzi trupul pentru like-uri”, a comentat un utilizator pe Instagram.

„Sper ca tu si alti influenceri lipsiti de bun simt sa va imbolnaviti din cauza radiatiilor”, a scris un altul.

„Este deranjant. Ai face asta si la Memorialul 9/11? Sau in orice alt loc de o asemenea tragedie? Nu-mi vine sa cred”, a exclamat alt urmaritor.

Cernobil, rezervari in crestere

Interesul pentru zona candva interzisa de la Cernobil a crescut simtitor de la lansarea serialului produs de HBO. „Am sesizat o crestere a rezervarilor cu 35%. Cei mai multi turisti spun ca au decis sa vina aici dupa ce au vazut serialul”, spune Victor Korol, managerul unei agentii de turism din Ucraina care ofera tururi ghidate in zona de circa 20 de ani.

Situat in imediata apropiere a oraselului Pripeat, construit special pentru muncitorii, pompierii si angajatii centralei, reactorul nuclear se afla la doar 110 km de Kiev, Ucraina.

Sursa foto: Instagram.com, protv.ro

Articole din aceeasi categorie