13.06.2019
Obiecte sanitare din aur, 174 de camere si o gradina luxurianta uriasa. Cum arata o zi din viata lui Nicolae Ceausescu
Casa lui Nicolae Ceausescu a fost pastrata in conditii excelente de trai.

Resedinta Ceausescu este localizata pe Bd.Primaverii, nr. 50, in Bucuresti (metrou Aviatorilor). Casa are 174 de camere si este formata din parter, etaj superior si subsol. Printre aceste camere exista si salonul unde Nicolae Ceausescu isi primea consilierii. Era un salon mai mult de relaxare, fostul dictator fiind pasionat de jocul de sah. 

Camerele erau decorate cu tapet din matase si cu imprimeuri florare. Mai mult, camerele sunt decorate cu foite de aur.

Familia Ceausescu dispunea de un dressing impresionant, pe care toti membrii familiei il foloseau.

VIDEO complet cu turul casei, aici:


Un loc impresionant este baia sotilor Ceausescu. Peretii sunt decorati cu mozaicuri, ce contin fasii de aur, obiectele metalice fiind suflate cu aur.

Casa Ceausescu are si doua gradini, una interioara de iarna si una exterioara uriasa. Gradina interioara este o gradina exotica, plina de plante naturale: palmieri, un ficus urias, mandarin salbatic. 

In subsolul casei se afla piscina, cu pereti din mozaic foarte impresionanti. Arhitectii acestor desene din mozaic au fost Florin Parvulescu si Olga Porumbaru, care au lucrat timp de doi ani la proiect. 

Programul de vizita la resedinta Ceausescu este intre marti - duminica 10:00 - 17:00, iar vizitatorii pot avea voie sa viziteze 50 de camere.

Articole din aceeasi categorie