12.07.2019
Inoata pentru pace! Moldoveanul Ion Lazarenco: „Am strabatut teroarea absoluta in timp ce am inotat peste un rechin mare alb de marimea barcii si m-am luptat cu valurile puternice de sase metri.”
Ion Lazarenco, primul om de pe glob care a reusit sa traverseze in inot cele sapte strimtori, din prima incercare, iti spune care este calea spre biruinta.

Desi este stabilit de mai multi ani in Irlanda, Ion Lazarenco intotdeauna a arborat drapelul Republicii Moldova si spune ca a inotat sute de kilometri nu pentru medalii si distinctii, ci pentru copiii nevoiasi, pentru sportivii care practica inotul, dar si pentru a promova tara natala in lume.

De curand, acesta a postat un video pe pagina sa de Facebook, unde descrie drumul lung si anevoios al victoriei.

„Oamenii imi spun ca viseaza sa traverseze in inot cele „Sapte Oceane” si le spun mereu ca trebuie sa-si urmeze visurile. Dar ei trebuie sa stie ce trebuie sa-si asume pentru ca aceste visuri sa devina realitate.

Energia de care ai nevoie in timpul antrenamentelor si atitudinea crunta pentru a face fata unora dintre cele mai inofensive conditii de pe pamant nu ar trebui niciodata subestimate.

Am inotat in apele reci de gheata, mi-am pierdut unghiile de la picioare si chiar plombele dentare, dar mereu am refuzat sa ma opresc. Chiar si atunci cand ma ustura pielea de la durerea insuportabila provocata de intepaturile de meduze sau cand valurile infioratoare ma impiedicau sa inot mai departe, nu am renuntat.

Am strabatut teroarea absoluta in timp ce am inotat peste un rechin mare alb de marimea barcii si m-am luptat cu valurile puternice de sase metri.

Cand inoti timp de 18 ore, muschii te dor, iar corpul are nevoie de somn. Durerea era atat de puternica incat inotam si plangeam. Chiar daca vocea interioara imi striga sa ma opresc, nu am ascultat-o.

Omul poate face orice daca are un motiv pentru asta.

Eu sunt Ion Lazarenco si continu sa inot in numele pacii”

Ion Lazarenco Tiron este un inotator pe distante lungi originar din Orhei. El a devenit al optulea om de pe glob, care a inotat cele sapte stramtori, dar este primul care a reusit aceasta performanta din prima incercare. 

Sportivul a parcurs Stramtoarea Gibraltar si Canalul Manecii in 2014, Canalul de Nord in 2015, Canalul Catalina si Molokai – 2016, Canalul Tsugaru – 2017 si Stramtoarea Cook in 2018.

Sursa video: YouTube.com/ CIOfilm

Sursa foto: Facebook.com/ Ion Lazarenco Tiron

Articole din aceeasi categorie