23.05.2019
Femei de succes: Angela Gladei – directorul Business Development Capital si presedintele Asociatiei Femeilor Antreprenoare din Moldova: „Fiecare ar trebui sa stie ce vrea.”
Recunoaste ca este o norocoasa, pentru ca face ceea ce-i place. A ales sa studieze diverse domenii, iar lucrul dat i-a adus o multime de beneficii.

A absolvit o facultate de stiinte umanistice, insa a inteles ca poate mai multe si s-a avantat in domeniul cifrelor si a socotelilor. Pentru ca s-a ambitionat si si-a atins toate scopurile, acum a ajuns una dintre cele mai cunoscute femei de afaceri din Moldova. Cunoaste-o in interviul ce urmeaza: 

Cand si cum a inceput cariera ta?

S-a intamplat in anul 1995, cu primul loc de munca intr-o banca comerciala, in calitate de secretar referent.

De ce ai ales anume acest domeniu?

Desi aveam absolvita doar Facultatea de Istorie pe atunci si trei ani de studiu la Facultatea de Drept, am ales acest post de munca din considerente pragmatice, dar ulterior, am primit o satisfactie enorma. Am inteles ca pot imbratisa si lumea cifrelor, desi imi parea una „surda si muta”. Ulterior, am simtit nevoia sa fac si Facultatea de Economie, si o scoala franceza de business pentru a face fata acestei lumi. Omul sfinteste locul, cum zicea tata, dar bineinteles, trebuie sa ai pasiune fata de ce faci.

Ce presupune in prezent munca ta?

Mult lucru cu oamenii, impartasirea experientei si cunostintelor acumulate. Evident, o fac nu inainte de a intelege necesitatile fiecaruia si modul in care pot sa ofer ce stiu eu, pentru a o face cu folos si cu impact pentru afacerile pe care beneficiarii mei le gestioneaza.

Ce ai spune despre tine, daca ar trebui sa te descrii in cateva cuvinte?

Sunt o fire pe cat de sobra, pe atat de sensibila si emotiva, care simte si ceea ce nu i se spune. Sunt o norocoasa pentru ca fac ceea ce imi place si o fac cu daruire, iar oamenii apreciaza acest lucru.

Ce iti place cel mai mult la parcursul tau profesional de pana acum?

Faptul ca fac lucruri noi in fiecare zi, intalnesc oameni noi de la care invat, iar eu, la randul meu, las o urma in sufletul lor prin tot ce fac si modul in care o fac. Multi dintre acesti oameni raman in viata mea pentru totdeauna.

Care este cea mai frumoasa amintire a ta legata de tine in companie?

Nu stiu exact. Am multe amintiri… si mai serioase, si mai haioase, dar, probabil, ar fi mai frumos sa zica oamenii cu care muncesc care e cea mai frumoasa remarca a lor despre mine.

Cum ti-ai dat seama ca aceasta este meseria potrivita pentru tine?

Meseria mea nu ma oboseste, imi da aripi sa fac maine lucrurile si mai bine. O fac cu placere, pasiune, imi da curaj sa fac ce nu am mai facut anterior, iar aceasta inseamna crestere.

Ai vreun sfat pentru femeile ce isi doresc o cariera la fel ca a ta?

Ar trebui fiecare sa stie ce vrea. Eu am inteles ca la fiecare etapa a vietii noastre avem cate o chemare, bazata pe competentele acumulate si caracter, care se ajusteaza, se aliniaza contextului din care facem parte. Chemarea, caracterul si competentele se schimba, iar modul in care schimbam aceste componente influenteaza contextul, care este rege de fapt si nu poate fi schimbat, putem sa contribuim prin noi insine la imbunatatirea si perfectionarea lui. Claritatea, curiozitatea, curajul si dragul de oameni te ajuta sa contribui la schimbarea ta si lasa un impact pozitiv asupra contextului, care se numeste rezultat. Iar toata lumea e multumita de sine cand atinge un rezultat frumos in urma actiunilor intreprinse.

Care sunt pasiunile, hobby-urile tale?

Imi place istoria, literatura istorica, explorarea locurilor cu incarcatura istorica. Imi place sa citesc, mai nou, sa sofez si sa ascult muzica veche romaneasca.

Cum arata o zi perfecta pentru tine?

Imi plac zilele cu mult soare la propriu si la figurat, cu agenda plina si cu atingerea a macar 80 la suta din ceea ce se contine in agenda. Iar seara, inainte de somn, sa rasfoiesc macar una din cartile de pe noptiera mea.

Care este cel mai frumos compliment pe care l-ai primit vreodata, din punct de vedere profesional?

O apreciere recenta de la un baiat care e pe cale sa isi faca afacerea proprie. Mi-am notat-o in agenda mea: „Omul care motiveaza la superlativ, cu care ai ce discuta si este foarte usor sa o faci. In prima zi de training nici nu puteam sa imi inchipui ce om intelept sta in fata noastra.”

Daca te-ai intalni acum cu tine la inceput de cariera, ce ti-ai spune? Un sfat sau o constatare despre viata, la care ai ajuns acum.

„Angela, continua sa iubesti. Oamenii sunt cel mai frumos dar pe care il ai… Incearca totusi sa nu te deschizi atat de mult, pentru ca nu toti stiu a iubi Oamenii ca tine”.

Citeste si: Femei de succes: Victoria Goncear - directorul centrului de recuperare Kinezis-Vita: „O afacere care sa functioneze are nevoie de procese si proceduri care sa asigure rezultat si eficienta.”

Da like paginii noastre de Facebook si fii perfect informata!

Sursa foto: Facebook.com

Articole din aceeasi categorie