17.06.2019
Dieta cu flori de soc. Elimini toxinele din organism si dai jos kilogramele in plus, in timp record
Dieta cu flori de soc este una simpla, bazata pe doua preparate realizate din aceste mici flori parfumate - ceaiul sau tinctura. Aceasta cura te ajuta sa elimini toxinele din organism si sa dai jos kilogramele in plus, in timp record. Iata parerea fitoterapeutului cu privire la aceasta metoda.

Florile de soc au numeroase efecte terapeutice puternice si pot preveni un numar urias de afectiuni. De la uzul extern pana la cel intern, florile de soc nu inceteaza sa uimeasca prin efectele sale pozitive – proprietati laxative, sudorifice, antiinflamatoare si dezinfectante.

Florile de soc contin pigmenti organici, tanin, aminoacizi, carotenoide, flavonoide, zahar, rutin, acid viburnic, vitaminele A si B si o cantitate mare de vitamina C. Ele sunt, de asemenea, un usor laxativ, un diuretic si au proprietati sudorifice. Flavonoizii, inclusiv quercetina, se considera ca reprezinta actiunile terapeutice ale florilor de soc si fructelor de padure. In conformitate cu ultimele studii, aceste flavonoide includ antociani, care sunt antioxidanti puternici si care protejeaza celulele impotriva deteriorarii.

Totodata, florile de soc pot fi folosite si in curele de slabire, gratie capacitatii lor extraordinare de a regla metabolismul. Atentie, insa! Consumate in exces, preparatele pe baza de soc devin periculoase.

„Proprietatile laxative si diuretice ale acestuia il recomanda pentru combaterea constipatiei si a obezitatii. Socul determina o scadere rapida in greutate prin normalizarea metabolismului si prin stimularea functiilor de eliminare, fiind utilizat in curele de slabire si in cele de detoxifiere”, explica fitoterapeutul Elena Badea.

In ceea ce priveste dieta cu flori de soc, trebuie sa se tina cont de urmatoarele aspecte: 

„Intr-un program de pierdere in greutate, este recomandata o dieta fara carne (cu exceptia pestelui, de 2-3 ori pe saptamana), fara mezeluri si alimente prajite, fara produse cu aditivi alimentari, zahar, margarina si bauturi racoritoare. Activitatea fizica nu trebuie neglijat[, iar de foarte mare ajutor este si utilizarea plantei medicinale despre care vorbim, socul”sustine Elena Badea.

Asadar, socul doar ne ajuta sa scapam mai repede de kilogramele in plus, insa nu va functiona daca nu respectam si celelalte reguli, respectiv o alimentatie echilibrata si sport.

Socul poate fi folosit cu usurinta, atat sub forma de infuzie, cat si sub forma de tinctura, fiecare din variante cu potentialul ei de a reduce kilogramele. 

Tinctura de soc

Cea mai rapida si eficienta modalitate de slabire si o solutie pentru a combate obezitatea este insa cura cu tinctura din flori de soc. Tratamentul dureaza o luna. 

„Se pune o lingurita de tinctura intr-un pahar cu apa si se bea la ora 6 PM. A doua zi ia doua lingurite de tinctura intr-un pahar de apa, la aceeasi ora, si asa mai departe, pana cand ajungi la 7 lingurite. Se mentine doza timp de 30 de zile”, spune fitoterapeutul, pentru clickpentrufemei.ro.

Se poate face si o combinatie intre infuzia de soc si tincutura de soc. Puneti o lingura de tincura in ceaiul de soc. Efectele vor si spectaculoase.

Credeti ca remediile naturale sunt mai eficiente pentru o dieta?

Sursa foto: google.com

Articole din aceeasi categorie