11.07.2019
Cu ce se asociaza coniacul. Greseli de evitat
Coniacul, bautura zeilor, descoperita in secolul al III-lea este un distilat din soiuri foarte precise de struguri. Denumirea licorii preferate de multi, poarta numele orasului francez, Cognac, ale carui regiuni sunt inconjurate de podgorii, ce asigura producerea coniacului.

Licoarea aurie si extrem de aromata imbogateste masa oricarui pasionat de tarie, care vrea sa opreasca timpul in loc. Pentru un plus de placere, coniacul se savureaza cu ciocolata neagra, cascavaluri, produse de patiserie, deserturi din fructe si cafea.

Branza Roquefort, adica branza franceza din lapte de oaie, cu pasta de mucegai, complimenteaza coniacul prin aromele de branza grasa, pe cand parmezanul este puternic aromatic, mergand mana in mana cu aromele din coniac.

De asemenea, fructele uscate, cum ar fi caise uscate sau confiate fac si ele un duet perfect cu bautura zeilor. Mai poti incerca si combinatia cu smochine, care s-a adeverit a fi una inedita.

Categoric nu combinam bautura divina cu citrice. Mirosul prea puternic al citricelor va ingreuna gustul divinului, iar aroma acestuia va fi inhibata.

Citeste si: Curiozitati despre bauturile alcoolice: 4 aspecte surprinzatoare

Coniacul se bea, fie ca aperitiv, fie ca desert. Nicidecum in timpul cinei. Consumul coniacului suscita pofta de mancare, adanceste respiratia, intensifica circulatia sangvina, apoi relaxeaza organismul.

Citeste si: Ce spune bautura alcoolica preferata despre tine. Gusturile in materie de bauturi iti tradeaza personalitatea

Articole din aceeasi categorie