06.07.2019
Capsula-minune, unde Michael Jackson facea tratamente cu oxigen pentru a-si prelungi viata, gasita dupa 10 ani
La jumatatea anilor ‘80, Michael Jackson a folosit tehnologia oxigenoterapiei pentru a incetini procesul de imbatranire.

Camera hiperbara unde Michael Jackson obisnuia sa adoarma si sa inspire adanc oxigen cu scopul de a-si prelungi viata, a fost descoperita intamplator intr-un depozit din California. Incaperea este, de fapt, o capsula, de forma unui aparat de bronzat, insa cu pereti din sticla groasa, in care este pompat oxigen. De obicei, un astfel de dispozitiv e folosit ca terapie pentru pacientii cu arsuri.

Megastarul a folosit-o ani la rand pentru a combate efectele imbatranirii si pentru a-si prelungi viata.

O sa traiesc cel putin 150 de ani”, obisnuia sa spuna Michael, increzator in efectele benefice ale capsulei-minune.

Primul contact al lui Michael cu oxigenoterapia a fost in 1985. Cu un an inainte, megastarul a suferit cateva arsuri la nivelul fetei si scalpului in timp ce filma o reclama pentru un cunoscut brand de bauturi racoritoare.

Michael e dat in judecata compania, obtinand despagubiri de 1,5 milioane de dolari. Megastarul a donat toti banii Centrului de Copii cu Arsuri de la Spitalul Brotman Memorial din Culver City, California. 

Cu 100.000 de dolari, reprezentantii spitalului au cumparat o camera hiperbara pentru tratarea pacientilor cu arsuri grave. La inaugurare l-au chemat si pe Michael Jackson, care a oferit o fotografie ramasa in legenda: intins pe spate, descult, cu ochii inchisi, inspirand oxigen din capsula hiperbara abia cumparata.

Conform Daily Mail din acea zi echipamentul de ultima generatie nu a mai fost vazut niciodata in spital.

In 1986, intr-un interviu acordat publicatiei The National Enquier, megastarul a dezvaluit ca obisnuia sa traga cate „un pui de somn” in camera hiperbara, iar cand se trezea se simtea alt om.

„Nu m-am simtit niciodata mai bine. Cu siguranta vreau si eu una in care sa dorm noaptea. Planuiesc sa-mi iau una imediat. Vreau sa traiesc sa vad pace in lume, o lume fara foamete, o lume in care copiii si toata omenirea nu cunosc suferinta.”

Astfel ca, in 1994, nu mai devreme, Michael si-a cumparat propria camera hiperbara cu oxigenoterapie, pe care o folosea pentru incetinirea procesului de imbatranire. Acest echipament a fost gasit acum, la 10 ani dupa moartea sa.

Cred ca daca imi voi ingriji corpul corespunzator, voi ajunge sa traiesc 150 de ani”, spunea megastarul. Insa, Michael a pierit in 25 iunie 2009, mult mai devreme decat si-ar fi imaginat el si fanii sai. 

Articole din aceeasi categorie