29.07.2019
La ce riscuri te supui daca tii DIETA cu PEPENE. Slabesti rapid, dar trebuie sa ai mare grija!
Vara, multi dintre noi tinem dieta cu pepene fara sa ne propunem acest lucru pentru ca este un fruct de sezon si nu doar delicios, ci si satios. Poate inlocui cu succes o masa si este excelent si in curele de slabire, doar ca trebuie sa tinem cont de cateva aspecte. Slabim rapid prin dieta cu pepene, dar trebuie sa avem grija pentru ca acest regim comporta niste riscuri.

Dieta cu pepene presupune ca trei zile sa consumi doar pepene, fara alte alimente. Efectele sunt rapide si se poate slabi chiar cinci kilograme in 3-4 zile, doar ca nu trebuie sa continuam pe termen lung pentru ca vom priva organismul de proteine si nutrienti esentiali.

Dieta cu pepene are numeroase beneficii, printre cele mai importante fiind cantitati importante de vitamina A- esentiala pentru sanatate, vitamina B1- ajuta corpul sa transforme alimentele in energie, vitamina B6- ajuta corpul sa creeze celule rosii, vitamina C – vitala pentru cresterea si repararea tesuturilor.

Citeste si: ATENTIE! De ce sa nu mananci niciodata pepene rosu cu paine sau cu branza

Unul dintre avantajele dietei cu pepene este numarul mic de calorii. Astfel, o felie de pepene contine 46 de calorii si poate inlocui o masa. In plus, pepenele este o sursa importanta de licopen, un antioxidant care protejeaza impotriva bolilor de inima, a cancerelor si a altor afectiuni grave. Totodata, fata de alte alimente, pepenele contine o cantitate mult mai mare de citrulina, un aminoacid al carui rol este de vasodilatatie si circulatia corecta a sangelui.

Totusi, pentru ca dieta cu pepene este una restrictiva, in ciuda cantitatilor mari de vitamine pe care le contine, pepenele nu are proteine. Astfel, dieta cu pepene nu se recomanda copiilor, femeilor insarcinate sau a persoanelor care sufera anumite afectiuni (diabet) si necesita o dieta adecvata.

Citeste si: Atentie, pepenele galben poate fi extrem de periculos! Ce trebuie facut pentru a evita imbolnavirea

Articole din aceeasi categorie