10.07.2019
5 greseli pe care le faci cand urmezi o cura de slabire
Curele de slabire fulger nu sunt niciodata o solutie buna pe termen lung pentru a ajunge intr-o forma fizica buna. Antrenorul Razvan Stratula explica cele 5 greseli pe care multi le fac atunci cand aleg sa tina o astfel de dieta.

1. Vrei rezultate peste noapte

Nu incerca sa scapi intr-o luna de kilograme depuse pe parcursul anului sau al iernii. Nu vei reusi decat sa slabesti nesanatos, sa incetinesti metabolismul, iar atunci cand vei reveni la stilul de viata cu care erai obisnuit, vei acumula rapid kilogramele pierdute. Incearca sa slabesti treptat, ia lucrurile pas cu pas, cu rabdare si multa vointa. Mai bine ajungi la target mai tarziu, decat acum, in cateva saptamani, pentru ca apoi totul sa se intoarca impotriva ta.

2. Te infometezi

Daca incepem sa privam organismul brusc de nutrienti, se va transforma totul intr-o corvoada. Cat timp dieta se bazeaza doar pe renuntare vom fi mereu tentati sa cedam. Trebuie sa abordam problema cu calm si rabdare, sa progresam de la o saptamana la alta, sa incercam sa eliminam unul cate unul din alimentele interzise.

Citeste si: Dieta cu flori de soc. Elimini toxinele din organism si dai jos kilogramele in plus, in timp record

3. Nu faci miscare

Procesul de slabire nu presupune numai dieta. Kilogramele in plus si celulita datorate stilului de viata sedentar nu vor ceda usor numai prin dieta. Ai nevoie de miscare! Daca nu-ti permiti un antrenor personal, poti merge la clase de grup. Nu uita sa faci miscare in viata de zi cu zi: nu lua liftul, urca pe scari; mergi pe jos macar 15 minute pe zi; dimineata cand te trezesti dupa o usoara inviorare, fa 20 de abdomene.

4. Numeri caloriile

Faptul ca atingem un anumit target de calorii nu ne ajuta mereu la slabit. De exemplu, 800 de calorii din proteine pot ajuta la pierderea kilogramelor in plus, in timp de 500 de calorii obtinute din zaharuri agraveaza situatia si abordarea. Este foarte important de unde extragem aceste calorii. Asa ca evita numaratul caloriilor si incearca sa ai un echilibru in alimentatie, sa mananci alimente bogate in nutrienti de calitate, nu doar alimente sarace in calorii.

5. Nu te recompensezi

Nu uita ca, din cand in cand, meriti o recompensa, un bonus pentru a putea continua in acelasi mod organizat si bine pus la punct. Drept urmare, din cand in cand (ex : la fiecare 10 zile/2 saptamani) meriti o recompensa, fie ca este vorba de o placere vinovata (o prajitura cu fructe) sau, de ce nu, o sesiune de shopping, un masaj de relaxare. Aceste bonusuri vin ca un check point in drumul spre silueta de vis', explica Razvan Stratulat.

Citeste si: 9 obiceiuri sanatose, mai benefice pentru organismul tau decat o dieta

Articole din aceeasi categorie