29.05.2019
Tinuta purtata de Serena Williams la debutul turneului de la Roland Garros. Sportiva vine cu un mesaj puternic
Vara trecuta, Serena Williams a primit un val imens de critici pentru outfit-ul purtat in timpul unuia dintre meciurile turneului de la Roland Garros. Sportiva a purtat un ansamblu Nike pentru meciul impotriva jucatoarei de tenis de origine ceha, Kristyna Pliskova, .

Costumul de compresie, croit special pentru ea, era menit sa o ajute pe sportiva sa lupte impotriva cheagurilor de sange formate in timpul sarcinii cu fiica sa Alexis.

Alegerea vestimentara a atras instant reactii negative din partea Federatiei Franceze de Tenis. Formatiunea a catalogat-o drept o lipsa de respect si o violare a codului vestimentar al turneului. Ca rezultat, purtarea costumului i-a fost interzisa.

De multi, reactia federatiei a fost privita drept nepotrivita si sexista. Serena nu a dat importanta afirmatiilor jignitoare, marturisind ca s-a simtit ca o „printesa luptatoare” si o „regina din Wakanda”.

In primul meci din turneul de anul acesta, Serena a purtat o tinuta custom made a brandului Off-White, detinut de creatorul Virgil Abloh, pentru Nike. Ansamblul alcatuit din doua piese alb-negre a inclus si o capa pe care au aparut in limba franceza sintagmele: „Mama, Campioana, Regina, Zeita”.

Alegerea netraditionala a celebrat femeile si a reluat afirmatiile de anul trecut ale sportivei cu privire la tinuta ei intens criticata. „Este a doua noastra colaborare impreuna”, a zis Serena despre creatorul Virgil Abloh.

Tot el i-a creat sportivei tinuta purtata in turneul U.S. Open. „Outfit-ul are inscriptionati termeni in franceza. Vorbeste despre mine fiind mama si regina, asa cum sunt toate femeile. O campioana. Este pozitiva si o iubesc”, a marturisit Serena despre tinuta.

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie