14.06.2019
Cum alegi costumul de baie in functie de forma corpului
Alegerea unui costum de baie nu este o sarcina asa de grea precum s-ar crede. Tot ce trebuie sa faci este sa tii cont de forma corpului pe care o ai. Pentru a te simti increzatoare si pentru a arata fabulos pe plaja in aceasta vara, tine cont de urmatoarele sfaturi.

Costum de baie in functie de forma corpului

Esti subtirica, atletica sau voluptuoasa? Este bine sa stii ce forma are corpul tau, pentru a vedea ce costum de baie iti va pune in evidenta silueta.

Iata principalele forme pe care le poate avea corpul unei femei

Para

In acest caz poti incerca un costum al carui sutien sa aiba putin burete, pentru ca sanii sa para mai mari. Daca optezi pentru un costum de baie in doua piese, alege un bikini cu talie inalta si sutien fara bretele. In cazul in care preferi unul dintr-o singura piesa, atunci ar trebui sa mergi pe unul asemanator, adica fara bretele. 

Mar

Poti incerca un costum intreg, care sa iti acopere talia mai rotunjoara. De asemenea, te poti uita la costumele care sunt tot intregi, dar care nu au material pe toata partea de mijloc a corpului, ci doar o fasie pe suprafata abdomenului.

Clepsidra

Un astfel de corp este pus in evidenta de aproape orice costum de baie in doua piese.

Banana

Poti incerca un costum din doua piese cu volanase sau cu un material mai bogat, pentru a da iluzia unor forme mai generoase.

Femeile cu sanii mici nu au de ce sa-si faca griji. Ele pot alege orice model de costum de baie, indiferent daca-l vor dintr-o piesa sau din doua. Insa, daca vrei sa dai senzatia de sani mai mari, opteaza pentru un sutien cu push-up.

Trucuri in alegerea costumui de baie

Culoarea costumului de baie este foarte importanta. O nuanta aleasa corect poate echilibra vizual orice silueta. Culorile inchise trebuie alese acolo unde vrei sa ascunzi volumul, iar cele deschise pentru zonele in care vrei sa adaugi volum. De exemplu, niste bikini cu dungi in nuante inchise pe partile laterale ale fundului ajuta la conturul taliei.

Exista o regula comuna pentru costumele de baie care se potriveste si cu multe alte tipuri de imbracaminte: liniile orizontale adauga volumul, iar liniile verticale subliniaza silueta in jos.

Bikinii cu talie inalta iti fac picioarele mai lungi, iar sutienele care se leaga in forma de V in jurul gatului fac umerii mari sa para mai ingusti.

Orice tip de decoratii pe costumul de baie adauga volum, asa ca evita imprimeurile. Daca ai soldurile mari, poti atrage atentia asupra bustului, prin alegerea unui sutien cu elemente decorative.

Sursa foto: Clickpentrufemei.ro

Articole din aceeasi categorie