01.05.2019
Actorul Emilian Cretu – declaratii tulburatoare despre copilaria sa: „Tata venea acasa beat, iar noi trebuia sa-i spalam picioarele...”
Privindu-i sketch-urile umoristice, care te fac sa razi cu lacrimi, este greu sa iti imaginezi ca actorul Emilian Cretu duce in spate o copilarie deloc usoara, care l-a marcat pentru intreaga viata.

In cadrul campaniei #COOLtivamSanatatea, sustinuta de Swiss Cooperation in Moldova, actorul a facut o serie de declaratii de-a dreptul tulburatoare despre perioada copilariei care a trecut sub semnul violentei in familie. „Taticul venise de la job, bineinteles, era in stare de ebrietate. Taica-meu a inceput sa o bata si pe mama, si pe mine, si pe fratele meu. Tin minte imaginea cum mama era pe podeaua de la bucatarie spunand: „Te rog, ma inadus. Nu vreau sa mor chiar acum. Vreau sa-mi cresc copiii.”, marturiseste actorul cu ochii in lacrimi.

„Alte momente destul de idioate au fost atunci cand tata venea beat acasa si noi trebuia sa ii spalam picioarele. Inclusiv eu, inclusiv mama, inclusiv fratele meu. In satul meu, in mahalaua mea, fiecare a doua familie este batuta. Multe femei spun: „Ce o sa zica satul?” Sa ma *** pe el de sat. Tu ai copii de educat!”, spune emotionat Emilian.

Acum violenta in familie a ramas doar o amintire dureroasa din trecut. Astazi actorul recunoaste ca tine mult la linistea si pacea interioara. „Eu prefer sa traiesc in pace, in liniste. Nu exista pentru mine bataie atunci cand o situatie poate fi rezolvata prin cuvinte, prin modul de exprimare. De ce prin bata?”

#COOLtivamSanatatea este o campanie sustinuta de Swiss Cooperation in Moldova in parteneriat cu UNICEF Moldova, Ministerul Sanatatii, Muncii și Protectiei Sociale al Republicii Moldova și Centrul Neovita.

Daca si tu te confrunti cu fenomenul violentei, vino la cel mai apropiat Centru de Sanatate Prietenos Tinerilor din reteaua Youth Klinic Moldova!

Youth Klinic este o retea nationala de Centre de Sanatate Prietenoase Tinerilor, avand un singur scop: de a oferi suport specializat, de a preveni anumite situatii problematice și de a gasi solutii concrete pentru problemele de sanatate nu doar fizica, dar și emotionala, cu care se confrunta adolescentii și tinerii din Republica Moldova.

Sursa foto: Facebook.com



Articole din aceeasi categorie