01.07.2019
Situatie fara precedent la Teatrul National de Opera si Balet „Maria Biesu”. Artistul poporului, Mihail Muntean: „Directorul mi-a spus ca daca Maria Biesu era in viata, o dadea afara si pe ea.”
Deciziile inexplicabile adoptate de conducerea Teatrului National de Opera si Balet a zguduit comunitatea artistilor de la noi din tara.

17 artisti cu renume au fost concediati de la Teatrul National de Opera si Balet „Maria Biesu”. Acestia nu au primit nicio explicatie de la directorul teatrului, Ion Grosu.

Intr-un interviu pentru Komsomolskaya Pravda, Mihail Muntean declara urmatoarele: „Directorul mi-a spus ca daca Maria Biesu era in viata, o dadea afara si pe ea.” Vezi intregul interviu aici.

Printre cei 17 cantareti de opera cu care Ion Grosu a refuzat sa prelungeasca contractul de munca se mai regasesc: Nicolae Busuioc, Vladimir Zaclicovschi, Dragos Vladimir, Mariana Bulicanu.

„In fiecare tara sunt personalitati marcante - valori nationale in afara timpului si a schimbarilor ce se produc in societate. Destinul lor in nici un caz nu trebuie sa depinda de niste functionari care sunt departe de realiatile vietii.

Am ramas profund indignata de ceea ce se intampla la Teatrul National de Opera si Balet. Cum sa te comporti in asemenea mod cu Mihail Muntean, Artist al poporului, Laureat al Premiului de Stat, apreciat si aplaudat in multe tari ale lumii.”, a scris indignata pe pagina sa de Facebook Tatiana Berbecaru.

In speranta de a rezolva situatia alarmanta mai multi internauti, printre care si Victor Anton i s-a adresat ministrului Educatiei, Culturii si Cercetarii, Liliana Nicolaescu-Onofrei.

„Dna ministru Onofrei!

Sunt sigur ca o sa interventii la cazul dat!

Dar se necesita un control frontal la toate institutiile cultural artistice din tara! Se pot repeta asemenea situatii , care vor fi indreptate spre subminarea actualei guvernari! Este necesara informarea urgenta si obiectiva a opiniei publice!

Va doresc succes!”

Iar raspunsul nu a ezitat sa apara. Iata pozitia deputatului Adrian Lebedinschi: „Este o situatie groaznica cand un supranumit conducator a pierdut toata critica sa.

Este evident ca comisia parlamentara de profil o sa ia act de abuzurile comise de unii functionari, inclusiv de gestionarea fondurilor si degradarea domeniului culturii.”

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie